2024. április 29. - Péter

Jethro Tull itthon, kétszer is

A Jethro Tull 40 éves jubileumi világturnéja során november 3-án és 4-én két koncertet ad Magyarországon. A Ian Anderson vezette brit progresszív rockegyüttes előbb Debrecenben, a Főnix Csarnokban, majd Budapesten, a Petőfi Csarnokban lép fel.
2008. augusztus 17. vasárnap 19:41 - Hírextra
A ma is rendkívül népszerű zenekar egyedüli alapító tagja a fuvolás, énekes és több más hangszeren játszó zenekarvezető, Ian Anderson. Csaknem négy évtizede Andersonnal játszik Martin Barre gitáros és régi bútordarab Doane Perry dobos is.

A Jethro Tull stílusa sok forrásból alakult ki. Andersonék a progresszív és a művészrockot a jazz, a kelta és az angol népzene ötvözésével gazdagították. Ian Anderson kitűnő hangulatteremtő frontember, nagyszerűen énekel, a fuvola művésze. Játszik akusztikus gitáron, billentyűs hangszereken, hegedűn és szaxofonon, a zenekar szinte valamennyi számának ő a zeneszerzője, szövegírója és hangszerelője.

A Jethro Tull magas színvonalú albumai közül is kiemelkedik mások mellett a This Was, a Stand Up, az Aqualung, a Thick As A Brick, a Passion Play, a Too Old To Rock,n, Roll. Talán legismertebb daluk a Living in The Past. Sok kitűnő lemez után tavaly The Best Of Acoustic Jethro Tull címmel jelentette meg az együttes a munkásságát összegező lemezét.

A rendkívül népszerű Jethro Tull lemezeiből több mint 50 millió fogyott a világon. Grammy-díjat is nyertek Andersonék, bár az együttesre egyáltalán nem jellemző hard rock kategóriában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását