2024. április 29. - Péter

Utánfutón és kamionon jön az osztrák szemét

Utánfutón és kamionon jön az osztrák szemét Magyarországra, osztrákok és magyarok egyaránt hordják. Évente 45 ezer tonna illegális hulladék kerül magyar területre a szomszédos országból - írja a Kisalföld szerdai száma.
2008. szeptember 3. szerda 08:52 - Hírextra
A lap közlése szerint a schengeni csatlakozás óta még több szemét jut át a határon. Az osztrák hivatal most büntetéssel fenyegeti a "lomisokat".

A Burgenlandban is egyre nagyobb gondot jelentő Magyarországra irányuló illegális "hulladékexporttal" már az osztrák közszolgálati televízió is foglalkozott. A limlomokat tartalmazó zsákokat a szemétturisták gyakran már a magyar határ előtt felbontják, kiválogatják, és a szükségtelen kacatokat az utak mentén eldobják. Az osztrák szervek a korábbinál szigorúbb - 200 eurónál kezdődő - büntetést helyeztek kilátásba ennek megakadályozására.

A Hegyeshalmi Polgárőr Egyesület szinte naponta találkozik a falu határában osztrák vendéglőkből származó szeméttel, osztrák virágföldes zsákokkal és műszaki termékekkel. Az egyesület elnöke arról tájékoztatta a napilapot, hogy több esetben feljelentést tettek, ám hiába derítették ki az osztrák szemetelő személyazonosságát, csak akkor lehetne megbüntetni, ha bejelentett magyar lakcímmel rendelkezne.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását