2024. április 27. - Zita

Napsugár a napfény városának bábszínházában

Dimitru Radu Popescu a Napsugár című darabjával kezdődik az évad a szegedi Kövér Béla Bábszínházban; a produkciót Adela Moldovan aradi rendezőnő állítja színpadra, és a tervező a krajovai Estatiu Gregorian lesz - mondta el az MTI-nek a szerdai évadnyitó t
2008. szeptember 10. szerda 16:31 - Hírextra
Kövér László hozzátette: ezzel párhuzamosan játsszák a Titkok Birodalmát, amit már az előző évadban is láthattak a kis nézők, de most egy újabb korcsoport számára dolgozták fel.
November végén, december elején kerül a repertoárba párhuzamosan a Sampucli az irigy perselymalac és a Restmese című bábjáték. Mindkét darab bemutatója megtörtént már az előző évadban, de miután nem bérletes előadások voltak, csak kevés néző láthatta.

Az évadban lesz még egy új bemutatónak számító felújítás is: Hauff Gólyakalifa című meséjét Galkó Bence rendezésében és átiratában viszik színre.
A tervek közt szerepel egy szabadtéri előadás is a szegedi városháza udvarán. Mátyás király udvara címmel egy reneszánsz játékot mutatnak be a bábszínház művészei.

A hamarosan elkészülő kamarateremben először a Telhetetlen hernyócska című játékot adják elő a tervek szerint január elején. Ebben a teremben egyébként más előadások is helyet kapnak majd. Már tárgyalások kezdődtek a Szabadkai Gyermekszínházi Fesztivál szervezőivel arról, hogy májusban néhány rendezvényt áthoznának Szegedre és a környező településekre. Ezen a fesztiválon egyébként idén szerepelt a szegedi bábszínház, ahol a Hamupipőke című előadásért színészi-díjat hoztak haza. A napokban tisztázódnak a paraméterek és indulhatnak a pályázatok - tette hozzá a direktor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását