2024. április 29. - Péter

Tuti Oscar

Már A sötét lovag bemutatása óta rebesgetik, hogy az év elején elhunyt Heath Ledger alakítása Jokerként komoly esélyese a jövő évi Oscar-díjnak. A gyártó Warner Bros. a jelek szerint biztosra megy, és januárban ismét a mozikba küldi a denevérsztorit.
2008. szeptember 12. péntek 19:40 - Hírextra
Sokan már Christopher Nolan filmjének díszpremierjén is arról beszéltek, hogy Heath Ledger alkotása Oscar-esélyes A sötét lovagban. A film forgalmazója biztosra akar menni az Oscar-díjak tekintetében, ezért várhatóan jövő év januárban újra műsorra tűzik a nagyobb amerikai mozikban a legújabb Batman filmet.

Az Oscar-jelölés egyik feltétele, hogy a filmnek legalább hét napon keresztül műsoron kell lennie az előző év végéig, ezért a nagy stúdiók szívesen időzítik december utolsó hetére bemutatóikat, így hatást gyakorolva a zsűrire. A januárt is ideális időszaknak tartják arra, hogy egy film esélyeit növeljék az Oscarra.

A sötét lovag jelenleg minden idők második legsikeresebb filmje a bevételt tekintve: csak az Egyesült Államokban 512 millió dollárt termelt, így kizárólag a Titanic előzi meg.
Forrás: kulturpart
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását