2024. május 2. - Zsigmond

Magyar filmek a milánói filmfesztiválon

A Buharov testvérek néven alkotó Szilágyi Kornél és Hevesi Nándor Lassú tükör című mozgóképe, valamint Csáki László és Vécsei Márton rövidfilmjei indulnak a vasárnapig tartó milánói seregszemlén - közölte a Magyar Filmunió munkatársa az MTI-vel.
2008. szeptember 15. hétfő 13:43 - Hírextra
Papp Csaba Zoltán tájékoztatása szerint az 1996-ban alapított milánói fesztivál játékfilmes versenye mutatja be első ízben az olasz közönségnek Igor és Ivan Buharov Lassú tükör című alkotását; a milánói versenybe mindössze tíz játékfilm kapott meghívást.

A Lassú tükör a 2007-ben rendezett magyar filmszemlén produceri díjat nyert, emellett a két rendező, Igor és Ivan Buharov munkáját elismerő oklevéllel díjazta a grémium.

A milánói rövidfilmes mezőnyben két magyar alkotás indul: Csáki László A hangya és a tücsök című La Fontaine-parafrázisa mellett Vécsei Márton Farkasember című munkája. A rövidfilmes díjak sorsáról Milánóban idén a Brit Filmintézet munkatársai alkotta zsűri dönt.

A múlt pénteken kezdődött milánói filmfesztiválon a magyar alkotók személyesen mutatják be filmjeiket, a seregszemle díszvendége a világhírű amerikai rendező, Terry Gilliam.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását