2024. május 2. - Zsigmond

Fidesz, MSZP kölcsönös számonkérés

Miközben Borkai Zsolt győri polgármester választási ígéreteit kérte számon szerdai sajtótájékoztatóján az MSZP győri szervezetének szóvivője, a Fidesz győri szervezete közleményében arra kért választ, hogy a szocialista kormány el tud-e számolni a Pólus p
2008. október 1. szerda 18:40 - Hírextra
Gergely Zoltán, a Győrött ellenzékben lévő MSZP sajtószóvivője a sajtótájékoztatón úgy vélekedett: az elmúlt két évben a városban nem valósult meg számottevő beruházás. A konzervatív városvezetés néhány látványos bejelentéssel akarja elfedni a fontos döntések hiányát, és csupán arra koncentrál, hogy elterelje a figyelmet arról: nem történik semmi. Gergely Zoltán szerint a nagy beruházások csak szóban és papíron léteznek, a megvalósítás alatt lévők pedig "botrányoktól hangosak".

A szóvivő példaként hozta fel a szerinte a tervezettnél 105 millió forinttal drágábban megvalósult Szauter utcai beruházást és a városháza előtti tér felújítását, amelynek költségét a polgármester korábban 100-120 millió forintra becsülte. Mára azonban ez az összeg legalább 30 százalékkal lett több, úgy, hogy a műszaki tartalom nem változott - hangoztatta.

"Vajon szakmai felkészületlenségről, vagy Fidesz-közeli vállalkozások jutalmazásáról lehet itt szó?" - tette fel a kérdést.

A győri Fidesz sajtóközleményében azt firtatta, hogy hol vannak a Pólus-milliárdok. Emlékeztetett: a Pólus-városok kapcsán hangzatos ígéretekkel "kürtölték tele" kormánypárti politikusok az országot. Először 120 milliárd forintról volt szó Pólus-városonként, aztán az idő múlásával ez 100 milliárdra, majd pár tízmilliárd forintra apadt, mígnem "az ígérgetések elszálltak a levegőben".

Mostanra kiderült, hogy a Pólus program "csak lózungok szintjén, minimális funkcióval működik". De akkor hol a pénz? - tette fel a kérdést a Fidesz győri szervezete.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását