2024. április 26. - Ervin

Ellopták a kotonmobilt

Ellopták a hat éve működő kondomobilt Mexikóváros egy jómódúak lakta negyedében - adta hírül a jármű tulajdonosa, egy mexikói civil szervezet, amely óvszert osztott és az AIDS-szel kapcsolatos felvilágosító munkát végzett a különleges járművel.
2008. október 2. csütörtök 10:23 - Hírextra
A lopás nem sokkal az után történt, hogy a Colectivo Sol elnevezésű szervezet aktivistái felpakolták a járműre az észak-mexikói kampányuk során megmaradt anyagokat, melyeket a déli államokba tervezett rendezvényeiken kívántak felhasználni - mondta el Polo Gómez, a Condomóvil koordinátora, aki szerint 200 ezer pezóra (18 235 dollár) tehető az ellopott javak értéke.

Elmondta továbbá, hogy a járműben hangosító berendezések is voltak, HIV-tesztek százai, két nagy sátor, egy felfújható óriás óvszer, az óvszert terjesztő "lányok", azaz néhány travesztita ruhái. Az aktivista feltételezi, hogy a jármű eltűnése mögött a "jobboldal" valamelyik csoportja állhat, amelynek ellenére van a szexuális felvilágosítás.

Az északi országrészben folytatott kampány során 82 ezer óvszert osztottak szét az aktivisták, és 25 ezer AIDS-tesztet végeztek el, amelyek közül tizenkét személyé pozitív lett.

A 2002-ben, pályázati pénzből vásárolt kondomobil összesen több ezer kilométert járt be, az aktivisták 700 ezer emberrel kerültek kapcsolatba és több mint egymillió óvszert osztottak szét.

A tulajdonosok úgy gondolták, hogy a járművön lévő feltűnő kampányképek, feliratok, matricák és emblémák - köztük egy meztelen férfi képe vagy a sok "homoszexuális" zászló - lopásállóbbá teszik a kocsit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását