2024. április 29. - Péter

Szex helyett ékszer

Szex helyett ékszert vásárolhatnak a látogatók az amszterdami piroslámpás negyedben, ahová hét fiatal ékszertervező költözött be portékájával egykori kirakatbordélyokba.
2008. október 16. csütörtök 11:23 - Hírextra
Az üzlethelyiségeket a városi önkormányzat vásárolta meg közpénzből. Egy éven belül ez már a második ilyen kezdeményezés, korábban fiatal divattervezők számára biztosítottak bemutatkozási lehetőséget az örömtanyavilágban, amelynek kirakatméretű ablakai mögött női és férfi prostituáltak kínálják szolgáltatásaikat.

A Redlight Design elnevezésű akció célja a városrész karakterének megváltoztatása. Job Cohen polgármester tavaly decemberben jelentette be, hogy felszámolják a történelmi városmagban kialakult vigalmi negyedet. A tervek szerint 2012-re mutatóba is alig marad piroslámpás kirakat, szexklub és coffeeshop. Helyükön luxusszállodák, osztályon felüli éttermek, művészeti galériák és dizájnboltok lesznek.

Az önkormányzat több tízmillió eurót költ az ingatlanfejlesztésre; felvásárolják és restaurálják az épületeket, majd új bérlőt keresnek. A remények szerint így átalakul az idegenforgalom szerkezete, kevesebben lesznek a várost főként a szex és a könnyű drogok miatt felkereső, jellemzően kispénzű turisták.

A másik fő érv szerint azért van szükség a piroslámpás negyed megkurtítására, mert nem vált be a prostituáltszakma legalizálása. 2000 óta a prostituáltak egyéni vállalkozóként dolgozhatnak, de a városvezetés szerint az intézkedés nem fékezte meg az amszterdami szexipart ellenőrző gengsztereket, nem csökkent a szervezett bűnözés, az emberkereskedelem és a pénzmosás volumene, és nem tűntek el a negyedből a kerítők és a zsebtolvajok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását