2024. április 28. - Valéria

A varázsló kertje - Színház a Magyar Nemzeti Galériában

A varázsló kertje címmel Csáth Géza elmeorvos, író, muzsikus és festő egyéniségét bemutató színházi produkció látható jövő szerdán a Belső utak képei - Art brut Ausztriában és Magyarországon című időszaki kiállításhoz kapcsolódva a Magyar Nemzeti Galériáb
2008. október 20. hétfő 14:20 - Hírextra
A pszichiátriai betegek alkotásait felvonultató tárlat az előadás kezdetéig meghosszabbított nyitva tartással látogatható - közölte Miklós Léna, az intézmény sajtóreferense az MTI-vel.

A színdarab Csáth Gézáról, a magyar irodalom és művészet egyik legösszetettebb egyéniségű, tragikus sorsú alkotójáról szól, aki nemcsak kiváló elmeorvos és nagysikerű író, hanem érzékeny, tehetséges muzsikus és festő is volt. A darab egyszerre próbálja meg bemutatni az alkotó összetett egyéniségét, irodalomhoz, zenéhez, képzőművészethez és orvostudományhoz való viszonyát - tájékoztatott Miklós Léna.

A közlés szerint a néző különleges színházi élményre számíthat, videobejátszások által megélheti az adott kor atmoszféráját, Budapestjét, az akkori kórházi légkört és meghallgathatja Csáth Géza kiadatlan zenei műveit is.

Az előadás bemutatója 2008 áprilisában a Nemzeti Színházban volt Jordán Tamás és Elek Szilvia közös rendezésében, 2009 januárjától pedig a Merlin Színházban látható majd. A darab különlegessége, hogy Csáth Géza kéziratban fennmaradt zeneművei is elhangzanak. A főszereplő Miklós Marcell, a Nemzeti Színház művésze.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását