2024. április 29. - Péter

Haláli tökök éjjele – videóval

Október 31-e van, a boszorkányok, a kísértetek és egyéb szellemek ünnepe, közismertebb nevén Halloween. Bár eredetileg csak az angolszász országokban árasztottak el mindent a töklámpások, az édességet gyűjtő gyerekek és az egyéb ünneppel járó dolgok, ma m
2008. október 31. péntek 14:50 - paulson
Arról, hogy vajon mennyire jó nekünk, hogy újabb ünnep honosul meg nálunk, bővebben a hirextra.hu cikkéből tájékozódhattok, sőt, megismerhetitek pár ismert ember véleményét is. Bár részünkről legszívesebben a thaiok nagy ünnepét hoznánk be az országba. A dél-kelet-ázsiai országban ugyanis az év legforróbb napján bárki büntetlenül lelocsolhat bárkit, akár hivatalos személyt is a nagy össznépi pancsolás keretein belül.

Minket az izgatott mindig is a legjobban, hogy mi köze van mindehhez a smileyra emlékeztető tökfejnek, na jó, lámpásnak. A jelképnek neve is van: Jack O’Lantern. A legenda szerint egy részeges alakról nevezték el, akinek az ördög megígérte, hogy lelke nem jut a pokolra. Azonban nem fogadták be a mennyekben. Az ördög ekkor adott neki egy széndarabot, amit Jack belerakott egy marharépába (ebből lett a tök), és ennek a lámpásnak a fényénél keresi nyugvóhelyét a szerencsétlen lelke.

Ebből is látszik, hogy eredetileg a jelmezbeöltözős, csokikunyerálós, egymásra frászt hozó ünnepnek ugyanúgy a holtakhoz köthető az eredete (jobban mondva az eltávozottak lelkéhez), mint a mifelénk inkább kiemelt jelentőségű Halottak Napjának.

A mai napra mi egy élő és viruló csapattól választottunk klipet. Ez olyannyira igaz, hogy szeptember elején Magyarországon is jártak: egy fergeteges bulit csaptak Székesfehérváron. Talán ebből, talán már a dátumból sokan kitaláltátok, hogy a speed/power metal műfaj úttörőjeként ismert Helloween nevű német formációról van szó. A dal címe "I Want It Out".

Kellemes rémüldözést mindenkinek a mai estére!



Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását