2024. április 28. - Valéria

Marad a gáz ára?

Az idei évhez hasonlóan, jövőre sem és Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes szándékai szerint 2010-ben sem drágul Budapesten a távfűtés alapdíja. A főpolgármester-helyettes leszögezte: az, hogy 2009-ben sem emelkednek az alapdíjak, az gyakorlatilag azt j
2008. november 16. vasárnap 17:31 - Hírextra
A szocialista politikus vasárnap az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy a működési költségek megtakarítása révén 2008-ban még csökkentették is a távfűtés alapdíját 10 százalékkal azoknak, akiknek már mérhető-szabályozható a fogyasztásuk, illetve akik csatlakoztak a Főtáv Öko-plusz programhoz. Év elejétől ez több mint 11 ezer fogyasztót érintett a 240 ezer lakossági fogyasztóból. A politikus hozzátette, hogy azok a lakóközösségek, amelyek csatlakoznak az Öko-plusz programhoz, szintén visszamenőleg megkapják a 10 százalékos alapdíjkedvezményt.

A főpolgármester-helyettes kifejtette, hogy az Öko-programhoz való csatlakozást segíti az, hogy kibővítették a támogatás összegét. Az eredeti 35 százalékról, ami maximum 54.000 forint lett volna, 50 százalékra nőtt az állami támogatás, s ez 77.000 forintot jelent. A pályázatok beadási határidejét is meghosszabbították a jövő év júniusának közepéig. Megjegyezte, hogy bármikor csatlakozik egy lakóközösség a programhoz, az alapdíjcsökkentést visszamenőlegesen megkapják.

A távfűtés hődíja azonban a gáz árának függvényében növekedhet, vagy csökkenhet negyedévenként. Idén már négy alkalommal drágult a távfűtés hődíja Budapesten.

Az MTI információi szerint jövőre a Főtáv is bevezeti a havi átalánydíj-fizetési lehetőséget, amit már más közszolgáltató cégek évek óta alkalmaznak. Ezáltal a fogyasztó egész évben arányosan fizetheti a távfűtési számláját, s nem kell télen többet, nyáron pedig kevesebbet fizetnie.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását