2024. május 2. - Zsigmond

Együttműködünk Németországgal

Magyarország és Németország gazdasági kapcsolatainak fejlesztéséről volt szó Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és Hans-Dietrich Genscher, Németország nyugalmazott alkancellárja, volt külügyminisztere megbeszélésén - közölte a kormányszóvivői iroda pénteken
2008. december 5. péntek 17:32 - Hírextra
A találkozón a két politikus beszélt a nemzetközi pénzügyi válság kihívásainak kezeléséről is - olvasható a közleményben, amelyet azután adtak ki, hogy a magyar kormányfő hivatalában fogadta Hans-Dietrich Genschert, aki a német Szabad Demokrata Párt (FDP) tiszteletbeli elnöke is.

A tájékoztatás szerint Hans-Dietrich Genscher elfogadta Gyurcsány Ferenc meghívását a magyar határ megnyitásának 20. évfordulója alkalmából jövő év június 27-én rendezendő megemlékezésre.
Hans-Dietrich Genscher 1974-től közel két évtizeden át, 1992. május 21-i visszavonulásáig volt az NSZK külügyminisztere és egyben alkancellárja, ő volt az 1990. október 3-án újraegyesült Németország első külügyminisztere és alkancellárja is. A most 81 éves politikus kiemelt fontosságot tulajdonított a keleti kapcsolatnak, az európai enyhülés folyamatának.

A Genscher által vezetett FDP-nek jelentős szerepe volt abban, hogy 1982-ben megfosztották a kormányzati pozícióitól a szociáldemokratákat; a párt ezután Helmuth Kohl kereszténydemokratáival lépett koalícióra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását