2024. május 2. - Zsigmond

Elmegy Gyurcsány

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szombaton a lengyelországi Gdanskba utazik, hogy visegrádi négyek országai, a balti államok, valamint Románia és Bulgária vezetőivel együtt megvitassa az európai klíma- és energiapolitikát - jelentette be Budai Bernadett ko
2008. december 5. péntek 13:56 - Hírextra
A találkozón ott lesz az EU soros elnöki tisztségét betöltő Franciaország államfője, Nicolas Sarkozy is - közölte a szóvivő.

Budai Bernadett elmondta: a tárgyalás célja, hogy a résztvevők megtalálják azt a konszenzusos álláspontot, amelyet az uniós tárgyalásokon képviselhetnek, és ami majd meghatározza a következő időszakban az egyes uniós tagállamok széndioxid-kibocsátási kvótáit is.

A találkozó mellett Gyurcsány Ferenc részt vesz a "Szolidaritás a jövőért" című nemzetközi konferencián, amelyet rendszerváltó Lech Walesa béke Nobel-díja átadásának 25.évfordulója tiszteletére hívták össze - mondta a kormányszóvivő.

A konferencia lengyel szervezői arra kérték fel Gyurcsány Ferencet, hogy szólaljon fel az európai stabilitással foglalkozó panel ülésén, amelyen előadó lesz többek között Alfred Gusenbauer osztrák kancellár, Boris Tadic szerb elnök, Aleksander Kwasniewski volt lengyel elnök, Nikola Spiric bosznia-hercegovinai miniszterelnök, Janez Jansa volt szlovén miniszterelnök, illetve Terry Davis, az Európa Tanács főtitkára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását