2024. május 2. - Zsigmond

Gyurcsány ismét szúrja a Fidesz szemét

A Fidesz szerint éppen Gyurcsány Ferenc az, aki ellehetetleníti a vállalkozásokat, miközben a vállalkozások elfogadottságáról beszél - írta az MTI-nek eljuttatott közleményében a Fidesz helyettes szóvivője annak kapcsán, hogy kormányfő részt vett és felsz
2008. december 5. péntek 16:20 - Hírextra
Európa kormányai sorra csökkentik az adókat és jelentik be növekedési programjaikat, a Gyurcsány-kormány viszont brutális megszorításokkal teszi egyre nehezebbé a vállalkozások működését - írta Cser-Palkovics András. "Duma helyett végre tettekre volna szükség: az adó- és kamatcsökkentés jelentene valós segítséget a vállalkozásoknak" - fogalmazott a politikus.

Gyurcsány Ferenc a fórumon azt mondta: érdemi, jelentős adócsökkentésre 2009-2010-ben nincs lehetőség, adószerkezeti átalakítást lehet megtenni.

"Az adórendszeren belül a belső piac élénkítése nem lehetséges, amit látok, az a beruházás-élénkítés, amire 2.000 milliárd forintot szán a kormány a következő 1,5 évben" - fogalmazott a kormányfő.

A kormányfő egyetértett azokkal, akik azt sürgetik, hogy a mainál alacsonyabb jegybanki alapkamat alakuljon ki. Ennek kapcsán megjegyezte: a Magyar Nemzeti Bank az elmúlt időszakban a kötelező tartalékráta csökkentésével 300-400 milliárd forint többletlikviditást teremtett a gazdaságban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását