2024. április 29. - Péter

Tippek nyugodt alváshoz

Nem tud aludni? Ne rohanjon azonnal a gyógyszertárba altatóért, vannak olyan természetes szerek, amelyek biztonságosabbak, kevesebb a mellékhatásuk - és nem csupán abban segítenek, hogy jól aludjon, hanem egyéb jótékony hatással is vannak a szervezetre.
2009. január 2. péntek 20:30 - Hírextra
Az orvosok szerint egy felnőtt embernek éjszakánként 7-9 órát kellene aludnia, a legtöbb fejlett országban azonban ezt kevesen teszik meg. Sokan küszködnek alvási problémákkal, amelyre a legjobb és leggyorsabb megoldásnak egy-egy tabletta bekapását hiszik.

Pedig a természetben nagyon sok olyan anyag van, amely szintén segít elaludni és aludni, ráadásul egyéb jótékony hatással is van a szervezetre. Íme, nyolc természetes altatószer.

Magnézium és kalcium

A magnézium és a kalcium is altató hatású, ha pedig együtt alkalmazzuk őket, akkor különösen hatásosak. A magnéziummal ráadásul kiküszöbölhetjük azokat az esetleges szívpanaszokat, amelyeket a kalcium önmagában való szedése okozhat. Minden este szedjen be 200 milligramm magnéziumot - ha hasmenést okoz, akkor csökkentse az adagot - és 600 milligramm kalciumot.

Vadsaláta

Ha Ön szorongó típus, gyakran van fejfájása és izomfájdalmai, akkor valószínűleg már ismeri a vadsalátát (más néven madársalátát vagy galambbegysalátát). Hatékonyan csökkenti a nyugtalanságot és szorongást, sőt, állítólag az úgynevezett nyugtalan lábak szindrómát is, amely viszonylag gyakori neurológiai megbetegedés, és elsősorban a kezek és a lábak nehezen jellemezhető érzési zavaraiban, rángásában jelentkeznek.

A vadsalátából lefekvés előtt javallott 30-120 grammot elfogyasztani.

Komló

A sörbarátok pontosan tudják, hogy a komlónak nyugtató hatása van, kivonatát széles körben használják a szorongás és az álmatlanság kezelésére. Lefekvés előtt 30-120 milligramm javallott.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását