2024. április 27. - Zita

Furcsa örökbefogadások

Miközben a nemzetközi sztárvilág egyre hajmeresztőbb módon oldja meg örökbefogadási ügyeit, addig az állatvilágban is egyre több a furcsa család. Úgy látszik, hogy az állatok közt is eltűntek a faji korlátok, már ami a táplálást és a barátságot illeti.
2009. január 4. vasárnap 17:30 - Pálfi Rita
Egyik kutya, másik mosómedve

A kutya az ember legjobb barátja, állítják az ebkedvelők. Erről bárki meggyőződhet, aki ugatós négylábúval él együtt. De nemcsak az emberi lényekkel képesek szoros kapcsolatot kialakítani. Egy ukrajnai állatkertben például az egyik munkatárs labradorja segített be gazdájának, mikor örökbefogadta a rá bízott mosómedvekölyköket.

Több, mint testőr

Egy kínai állatkertben egy majomfi szorult segítségre, ugyanis a vezér rendszeresen bántalmazta a kicsit. A „nagycsaládon belüli erőszaknak” egy eb vetett véget. Ugyanis mióta a ketrecben van a kutyus, azóta nyugta van a kölyökmajomnak. Az állat érzi is, hogy számíthat rá, ha baj van: ilyenkor azonnal felpattan négylábú testőre hátára.

Mekegő barátok

A kutyánál lényegesebb vad rokon, a farkas faj egy állatkertben élő képviselője kecskét választott hűséges barátjául. Az első, véletlen találkozáskor a kecskének még remegtek a lábai a félelmetes cimborától, ám később távvonyítva és távmekegve túljutottak a kezdeti bizalmatlanságon. Az állatkertben végül úgy döntöttek, hogy támogatják a nem hétköznapi barátságot: egy ketrecbe került a duó. A páros azóta elválaszthatatlan, a kecske érdekében reméljük, hogy kapcsolatuk civakodásmentes lesz.

Nemcsak a farkas szereti a mekegést: furcsa „stoppoló” párosra lett figyelmes egy hölgy az Egyesült Államokban: egy kecske és egy kutya játszadozott az úton. Azt nem tudni, hogy valóban autót óhajtottak-e leinteni az állatok, mindenesetre a kecske felugrott a megálló sofőr kocsijának a tetejére. A kutya pedig a segítségként érkező járőr autójába pattant be.

Modern római monda

Nem tagadta meg a kutyák jó hírét egy kutya Argentínában. Egy magára hagyott újszülött embergyermeket mentett meg a haláltól. A szemét közt talált babát saját kölykei közé helyezte. A síró csecsemőre felfigyeltek a kutya gazdái, így nem lett belőle „modern Maugli”. A gyermek jól van, a gondos ebanyát pedig hősként ünneplik.

Furcsa bébik, még furcsább "szitterek"

Igazán kivételes eset főhőse lett egy kiscsirke Nagy-Britanniában, mely egyedül élt túl egy rókatámadást. Az elárvult csibét egy macska fogadta örökbe. Anyai ösztönről azonban szó nincs: a baromfiszitter ugyanis egy kandúr.

Malackodó tigrisek várhatóak egy ukrajnai állatkertben. Egy kölykedző tigris elvesztette a szólásokban is megörökített anyatigrisi ösztöneit, így egy farmra küldték táplálni a kicsinyeit. A pótmama egy koca személyében érkezett a kicsi tigrisek életébe. A kölyöktárs malacok érdekében reméljük, hogy nem támadt kedvük hússal kiegészíteni a disznótej táplálékot.

Vízibiciklik tava

Kölyök- és barátválasztásban szemmel láthatóan érdekes döntésekre képesek az állatok, egy hattyúnak még ezt is sikerült überelnie: egy vízibiciklivel esett szerelembe. A hattyúhölgy, Fekete Petra azért nem teljesen hülye tyúk: választottjának formája megfelel a faji követelményeknek. Lehet, hogy csendes, és nyugodt természetét értékelte a vízijárműnek. Mindenesetre a párzás kedvéért „félbeszakadt” kapcsolat újrakezdődhet. A hattyútyúkot ugyanis elhagyta hús-vér kakasa. A vízibicikli minden bizonnyal hűségesen várja a tavon.

(Cikkünkben a hirextra.hu portálon 2008 során megjelent színes hírekből válogattunk)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását