2024. május 2. - Zsigmond

Fábryval ünnepel a zenekar

Fennállásának 25. évfordulóját ünnepli és Álombálom című új albumának lemezbemutató koncertjét tartja a Ghymes együttes január 10-én a Papp László Sportarénában. A koncerten több vendég, köztük a Honvéd Táncegyüttes, a Budapesti Ifjúsági Kórus és Fábry Sá
2009. január 10. szombat 08:50 - Hírextra
A hagyományoktól eltérően a karácsonyi koncert helyett újévi koncertet szervez a 2008-ban a 25 éves jubileumát ünneplő Ghymes.

A szlovákiai magyar együttes a tavaly a Szegedi Szabadtéri Játékokon bemutatott Benyovszky című táncjátékhoz írt zenéikből válogatta össze az ősszel megjelent, Álombálom című új albumát, amely a lemezbemutató idejére már platinalemez lett.

A szintén felvidéki származású, XVIII. századi utazó és kalandor, Benyovszky Móric életét feldolgozó dalok megírását Szarka Gyula, az együttes egyik alapító tagja szerint a Ghymes önmagában is egy utazásként élte meg, mivel a Madagaszkárhoz kötődő számok megírásában a közép-európai zenét játszó együttes autentikus forrásokat is feldolgozott.

A koncerten mindemellett az elmúlt 25 év közkedvelt dalai is elhangoznak majd. A Sportarénában az ünnepi alkalomból a Budapesti Ifjúsági Kórussal egészül ki a Ghymes, az együttes zenéjére a Honvéd Táncegyüttes bemutatja Zsuráfszky Zoltán koreográfiáját, a dalok között pedig Fábry Sándor humorista is szórakoztatja majd a közönséget.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását