2024. május 2. - Zsigmond

Rocksztárok avatják Obamát

Igazi világsztárokkal vág neki az Egyesült Államok új elnöke embert igénylő munkájának. Beiktatása előtt két nappal hatalmas bulit szerveznek Washingtonban, ahol fellép a U2, Bruce Springsteen és Sheryl Crow is.
2009. január 15. csütörtök 17:57 - paulson
Barack Obama megválasztása sok sztárnak okozott örömet, mint arról már korábbi cikkünkben beszámoltunk. A beiktatása előtt két nappal tartott washingtoni ünnepség szervezésekor valószínűleg nem kellett visszautasítástól tartaniuk a rendezőknek, még olyan nagy nevektől sem, mint Bruce Springsteen vagy Bono. Hogy a gyengébb nem képviselőiről se feledkezzünk meg: fellép Beyoncé, Shakira és Sheryl Crow is Obama nagy estéjén, a Lincoln-emlékműnél.

Az amerikai főváros ezen látványosságánál mondta el a híres fekete polgárjogi harcos, Martin Luther King legendás, „Van egy álmom” kezdetű beszédét. Az előadókat felkérték, hogy igyekezzenek az alkalomhoz illő setlistet összeállítani, nem is feltétlenül a saját számaikból. Ez a számunkra nem kifejezetten értelmezhető kitétel sem szegte a sztárok kedvét, igazi sztárözön kíséretében ünneplik a beiktatás előtt két nappal a leendő elnököt.

Ha lehetne, mi mégis kitartanánk amellett, hogy a szereplők saját slágerekkel szórakoztassák a nagyérdeműt. Tanulságos lehet Shakira My hips don’t lie (A csípőm nem hazudik) című dala az elkövetkezendő években Obama számára is. Ahogy Sheryl Crow Strong enough-ja (Elég erős) is kiállná az aktualitás próbáját. A U2 One című örökzöldjét pedig az írek jelenléte nélkül is el kéne énekeltetni a tömeggel. És csalódnánk az amerikaiak hazafiságában, ha nem kiabálnák szinte egy emberként a Born in the USA-t (Az USA-ban születtem) a friss Golden Globe-díjas Főnökkel.





(Sajnos a „We are One” szlogen kötelez minket, ezért a U2 One című dalát kínáljuk a hírhez zenei aláfestésként. Ennek a turné előtti verziónak két különlegessége is van: egyrészt kiderül, hogy legalább (és pontosan) egy szót tudnak magyarul az írek. A másik meglepetés, várjuk a megfejtéseket!)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását