2024. május 16. - Mózes, Botond

Lemondatnák a Fideszest

Ismételten lemondásra szólította fel a Csongrád Megyei Közgyűlés fideszes elnökét, Magyar Annát Kozma József, az MSZP-SZDSZ közgyűlési frakciójának vezetője.
2009. január 16. péntek 14:30 - Hírextra
A politikus pénteki, szegedi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a rendőrségi határozatból, amely lezárja a tavaly szeptember végén, Magyar Anna közgyűlési elnök és Csonkáné Balda Ilona főjegyző között történtekkel kapcsolatban indult nyomozást, kiderül: az elnök szóbeli és fizikai fellépéssel akarta rákényszeríteni valamire a főjegyzőt, amit az nem akart megtenni, és végül nem is tett meg.

Az ügyben az MSZP-SZDSZ frakció egyik tagja tett feljelentést hivatalos személy elleni erőszak miatt, ismeretlen tettes ellen.

Kozma József a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást megszüntető határozatából idézve kiemelte: "a vita alapjául egy okirat aláírásának megtagadása állt". Az iratot maga az elnök vitte be a főjegyző irodájába, ahonnan azt az aláírás megtagadása után szerette volna elvinni. A főjegyző ezt akarta megakadályozni, az így kialakult huzavona alatt történt meg, hogy az elnök egy alkalommal megragadta a főjegyző jobb felkarját.

"Az, hogy az elnök egy alkalommal megragadta a főjegyző jobb felkarját, a vita hevében történt olyan magatartás volt, amely az okirat átadására, annak elengedésére irányult, a szóbeli felszólítás egyfajta nyomatékosítására..." - idézte a szöveget a frakcióvezető.
A határozatban a rendőrség azt is megállapította, hogy "a fentieken túl egymás ellen irányuló erőszakos cselekményre nem került sor."

A frakcióvezető hangsúlyozta, hogy a közgyűlési elnök korábban a rendőrség által megállapítottak ellenkezőjét állította: először tagadott, majd azt mondta, őt érte erőszak, és kitalált történetnek akarta beállítani mindazt, ami az ügyről a sajtóban megjelent.

Kozma József szerint Magyar Annának elsősorban azért kell lemondania tisztségéről, mert letagadta a történteket, és megpróbálta megtéveszteni a közgyűlést és a közvéleményt.
A politikus közölte: frakciótársa, aki a feljelentést tette, panasszal él a nyomozást megszüntető határozat ellen. Elsősorban azért, hogy kiderüljön, mi volt az az okirat, amelyet a főjegyző nem kívánt kiadni a kezéből, és miért kellett megtagadni annak aláírását.

Csonkáné Balda Ilona főjegyző a megyei közgyűlés december 18-i ülésén bejelentette, hogy lemond tisztségéről. Döntését a testület elfogadta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását