2024. április 29. - Péter

A terhesség alatti mellrák

Később kezelik annak az asszonynak a betegségét, aki terhesség alatt lesz mellrákos - derül ki egy tanulmányból. A terhesség alatt ugyanis sokszor észrevehetetlenek a tünetek.
2009. február 14. szombat 08:10 - Hírextra
Ha a mellrák terhesség közben fejlődik ki, a diagnózis és a kezelés gyakran eltolódik. Így aztán a nők hosszú távú túlélése veszélybe kerül - jelentették a Texasi Egyetem rákközpontjának orvosai.

A terhesség észrevétlenné teheti a mellrák tüneteit, így felismerése bonyolultabb. Az intézetben 1973 és 2006 közt kezelt, terhességgel kapcsolatos mellrákos esetből 51-ben a terhesség alatt fejlődött ki a kór, 53-ban viszont egy évvel azután.

A terhességgel kapcsolatos mellráknál általában fejlettebb daganatokkal találkoznak az orvosok, ami azt sugallja, később sikerült megállapítani magát a betegséget.

Az első csoportba tartozó 51 nőből 25 nem kapott kezelést, csak a szülés után. Az utóbbi tíz év romló túlélési statisztikái és a terhesség alatt elhalasztott kezelések közt.
Forrás: inforadio
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását