2024. május 20. - Bernát, Felícia

Obama is méltatta a magyar március 15-ét

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc örökségét, valamint az Egyesült Államok és Magyarország közötti barátságot méltatta Barack Obama amerikai elnök a magyar nemzeti ünnep alkalmából írott üdvözletében.
2009. március 14. szombat 18:50 - HírExtra
Az MTI-hez az Amerikai Magyar Koalíció (HAC) - a legnagyobb befolyású amerikai magyar érdekképviseleti csoport - által az ünnep előestéjén eljuttatott köszöntőben Obama a magyar történelem egyik mérföldkövének, valamint a szabadságért vívott küzdelem egyik, jelentős fejlődést elindító pillanatának nevezte az 1848-as forradalmat, amelynek öröksége továbbra is ösztönzően hat.

E történelmi eseményre visszaemlékezve az amerikai elnök méltatta a két ország közötti barátságot. "Közös értékek és célok mentén a magyarok és amerikaiak rengeteg, kölcsönös érdeklődésre számot tartó ügyben működtek együtt. Magyarország NATO-csatlakozásának 10. évfordulóján nagyra értékeljük a magyar nép felbecsülhetetlen értékű hozzájárulását e nagyszerű szövetséghez, valamint a válságok megoldásához szerte a világban" - áll az üdvözletben.

Barack Obama kiemelte, hogy a két ország közötti barátságot tovább erősítette az Egyesült Államokban élő magyar közösség. "Joseph Pulitzer írásaitól kezdve a néhai Tom Lantos kongresszusi képviselő tevékenységéig amerikai magyarok nemzedékei erősítették az Egyesült Államok hírnevét és kultúráját" - áll a Fehér Házban március 15-ével keltezett, Obama elnök által aláírt üdvözletben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását