2024. május 4. - Mónika, Flórián

A diósgyőri kohászok minden reménye elszállhat

A diósgyőri kohászatot működtető DAM 2004. Kft. érdekképviseleti szervezetei szerint a cég tulajdonosa arra törekszik, hogy a társaság vagyontárgyait elárvereztesse, a csarnokokat, gépeket, berendezéseket értékesítse.
2009. március 20. péntek 14:27 - HírExtra
Az érdekképviseletek úgy látják, hogy a DAM 2004 Kft.-nél a jelenlegi folyamatok egy előre megírt forgatókönyv alapján folynak, amely szerint a február 26-án bejelentett kétlépcsős létszámleépítés keretében történő 878 munkavállaló elbocsátása mellett, a gyár leállítása, konzerválása, és egy későbbi újraindítása szerepelt.

A bejelentéssel kapcsolatos egyeztetések során az újrainduláshoz szükséges mintegy 140 fős létszám megtartására, a felmondásra kerülő munkavállalók járandóságának kifizetésére érdemi választ nem kapott az érdekképviselet, a február havi munkabérek kifizetése 10 napot késett, közben az ügyvezető igazgatót felmentették beosztásából - sorolta kifogásait Ágotai József.

Tájékoztatása szerint ügyvezető hiányában állnak a létszámleépítésről folyó tárgyalások, és a korengedményes nyugdíjra jogosult 125 dolgozó nyugdíjazásának lehetőségeiről sem tárgyalnak.

Az érdekképviseletek véleménye szerint "ez csak időhúzás a tulajdonos részéről, mert valószínűsítjük, hogy nincs a társaságnak pénzügyi fedezete ezek kifizetésre".

A közleményben felhívják a figyelmet arra, hogy a társaságnál egy nagyon szoros határidőhöz kötött leltározás kezdődött meg, amelynek célja - az érdekvédelmi szervezetek véleménye szerint - a jelzálogjog érvényesítése, és a vagyon árverésen történő értékesítése. Hozzáteszik: ez pedig a meglévő társasági vagyon kimentését, a földterület megszerzését, a csarnokok, gépek, berendezések hulladékként történő feldarabolását célozza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását