2024. május 4. - Mónika, Flórián

Az MSZP-nek kezelnie kell a válságot

Az MSZP öt platformja egyebek között azt várja a párt új elnökségétől és európai parlamenti képviselőcsoportjától, hogy segítsék elő a szükséges válságkezelő és reformintézkedések megtételét - olvasható közös kongresszusi nyilatkozatukban, amelyet pénteke
2009. március 20. péntek 14:05 - HírExtra
Az öt országos platform vezetői és képviselői azt írták, továbbra is szerepet akarnak vállalni abban, hogy az MSZP ne lehessen érdekek és személyek mentén megosztott, hanem "a szemléletbeli sokszínűség hozzájáruljon a párt társadalmi beágyazottságának és támogatottságának növeléséhez".

Azt is kérik az új vezetéstől, valamint az EP-képviselőcsoporttól, hogy határozottan támogassák a kormány azon politikáját, amely a költségvetési és pénzügyi stabilitás helyreállítását és az euró minél előbbi bevezetését szorgalmazza.

A szocialisták európai parlamenti képviselői tevékenységükkel segítsék a nemzetközi összefogás előmozdítását, a bankrendszerek nemzetközi szabályozásának megerősítését, továbbá a gazdaságpolitikák uniós, illetve régiós szintű összehangolását - írta az Ésszerűség és Felelősség Platform, a Harmadik Hullám Platform, a Magyar Progresszív Társaság Platform, a Népi Platform, valamint Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platform.

A szervezetek felhívták a figyelmet arra a szerintük reális veszélyre, hogy "a kiélezett társadalmi egyenlőtlenségekre és a globalizáció negatívumaira adott populista jobboldali válasz a bűnbakkereséshez, a rasszizmushoz, a szélsőjobb megerősödéséhez és az újfasiszta ideológiák térnyeréséhez vezethet", amely a demokratikus intézményeket is veszélybe sodorhatja.

Hangsúlyozták, hogy a válság kezeléskor nemcsak a gyors és határozott fellépés fontos, hanem a szociális béke, a társadalmi egyensúly és a párbeszéd ápolása is. "Annak érdekében, hogy ezek egyszerre tudjanak megvalósulni, közösen folytatnunk kell a pártépítést" - jegyezték meg nyilatkozatukban.

Az MSZP szombaton és vasárnap tartja kétévente kötelező tisztújító kongresszusát Budapesten. A több mint 680 küldött dönt a párt európai parlamenti listájáról is, amelynek élén három nő, Göncz Kinga külügyminiszter, Herczog Edit és Gurmai Zita európai parlamenti képviselő áll.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását