2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Népszavazás lesz

Helyi népszavazást tartanak szombaton Ajkán; a 32 ezer lakosú város mintegy 26 ezer választópolgára arról szavazhat, hogy az önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő gazdálkodó szervezet biztosítsa-e a városban a szemétszállítást és a távhőellátást.
2009. április 21. kedd 11:52 - HírExtra
Elmondta, a két kérdés a következő: egyetért-e azzal, hogy Ajka város önkormányzata a kizárólagos tulajdonában álló gazdálkodó szervezettel biztosítsa a szemétszállítást, hulladékkezelést és hulladéklerakást 2009-től a város területén? (Az önkormányzat a múlt év őszén - miközben tartott az aláírásgyűjtés - az Avar Kft. 49 százalékos tulajdoni részét 450 millió forintért értékesítette, 51 százalékkal azonban többségi tulajdonos maradt a város.)

A másik kérdés: egyetért-e azzal, hogy Ajka önkormányzata a kizárólagos önkormányzati tulajdonában álló gazdálkodó szervezettel biztosítsa a távhőszolgáltatást 2009-től a városban? (Az önkormányzat kizárólagos tulajdonában lévő hőszolgáltató Primer Kft. januárban öt évre szóló szerződést kötött a távhőt biztosító, ajkai székhelyű Bakony Erőmű Zrt.-vel.)

A Fidesz helyi szervezete indított aláírás-gyűjtési akciót még a múlt évben helyi népszavazás kiírásáért - szándékuk szerint megakadályozandó a szemétszállítást biztosító Avar Kft. és a távhőellátást szolgáltató Primer Kft. privatizációját -, a szükséges mennyiségű aláírást összegyűjtése után a szocialista többségű képviselő-testület januári ülésén írta ki a népszavazást április 25-ére.

Jáger László elmondta: a népszavazás mintegy 2,5 millió forintjába kerül a városnak. Közlése szerint a névjegyzéken csaknem 26 ezer választópolgár szerepel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását