2024. május 8. - Mihály

Tarlós szerint Demszky gyáva

Tarlós István, a fővárosi Fidesz-KDNP-frakció vezetője szerdai sajtótájékoztatóján azért kritizálta Demszky Gábor főpolgármestert, mert "nem merészeli" bírálni a szocialistákat amiatt, hogy Kivágó Iván Györgynét jelölték képviselőnek.
2009. május 6. szerda 16:34 - HírExtra
A főpolgármester most nem bírálja a tőle korábban megszokott határozottsággal és hangnemben a szocialistáknak azt a jelölési gyakorlatát, amellyel a Fővárosi Közgyűlésbe olyan képviselőt delegáltak, aki a rendszerváltás előtt a III/II-es főcsoportfőnökségén dolgozott - mondta a frakcióvezető kérdésre válaszolva.

Az ügyben az a legfeltűnőbb, hogy Demszky Gábor az ilyen kérdésekben "igen markánsan, visszatérőn és erélyesen" (...), "elég brutálisan" szokta álláspontját kifejteni, ám most ezt "nem merészeli hasonló hangnemben, határozottsággal és intenzitással" megtenni - közölte a Fidesz-KDNP-frakció vezetője.

Tarlós István szerint, ha Demszky Gábor következetes akar lenni saját magához, akkor álláspontját ez ügyben is ki kellene fejtenie, illetve valamilyen magyarázatott kellene adnia hallgatására.

A szocialisták döntéséről azt mondta: semmiképpen nem volt elegáns húzás, "hacsak nem a közvéleményt akarták provokálni". Az kifejezetten érdekes, hogy Kivágó Iván Györgyné szerepét az MSZP miért ítéli enyhébbnek, mint egy, az 1960-as években beszervezett III/III-as ügynökét - jegyezte meg. Gyanúja szerint attól nem kell félnie az MSZP-nek, hogy az új képviselő bármikor is kiszavaz a frakcióból - tette hozzá Tarlós István.

Kivágó Iván Györgyné jelölését pártállami kémelhárítós múltja miatt az elmúlt hetekben nemcsak az ellenzékiek, hanem szabad demokraták is bírálták. Az erzsébetvárosi ingatlanügyek miatt előzetes letartóztatásban lévő, fővárosi képviselői mandátumát visszaadó Hunvald György helyére kerülő képviselő - aki szerdán átvette megbízólevelét - azt mondta: a Belügyminisztériumban, ahonnan húsz éve távozott, nem végzett olyan munkát, amit szégyellnie kellene, hiszen ma is végeznek ilyen tevékenységet a szakszolgálatok.

"Én az országot védtem" - jegyezte meg. Mint mondta, a "nőpolitika" jegyében második nőként került a III. főcsoportfőnökséghez, ahol vámügyekkel, a csempészekkel foglalkozott. Ezért is rosszul esett neki Demszky Gábor azon megjegyzése, hogy "tisztességesebb embereket nem tudott volna-e az MSZP küldeni" - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását