2024. május 22. - Júlia, Rita

Sztrájk: Kollégiumban aludhatnak a pénteken érettségizők

Az iskolai kollégiumokban aludhatnak azok a németből érettségiző diákok, akik a péntekre meghirdetett sztrájk miatt nem tudják megoldani, hogy időben érkezzenek meg a környező településekről a győri Kazinczy és a Révai gimnáziumba - közölték az intézmények igazgatói csütörtökön az MTI-vel.
2009. május 7. csütörtök 16:11 - HírExtra
Németh Tibor, a Kazinczy Gimnázium vezetője és Horváth Péter, a Révai Gimnázium igazgatója elmondta: felajánlották a kollégiumi szállás lehetőségét a bejáróknak, hogy a várható közlekedési zavarok miatt el ne késsenek a német érettségi vizsgáról.

A legtöbben azonban más módon oldják meg az utazási problémát. Számos szülő kocsival viszi érettségiző gyerekét a vizsga helyszínére péntek reggel, míg mások buszra szállnak. A Kisalföld Volán dolgozói ugyanis nem vesznek részt a LIGA által meghirdetett sztrájkban. A cég a korábbiakhoz hasonlóan ezúttal is elfogadja a vasúti bérleteket és az előre váltott vonatjegyeket a helyközi buszokon.

A Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. dolgozóinak sztrájkja pénteken 10 és 12 óra között lesz, ezért ez az érettségizőket nem érinti. A Sopron-Győr vasútvonalon a járatok előreláthatólag a győri GYSEV állomásra érkeznek, s onnan is indulnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását