2024. április 29. - Péter

Nyereség után hatalmas bukás

A horvát INA olaj- és gázipari társaság 572 millió kuna (22,2 milliárd forint) adózás után veszteséget jelentett pénteken az idei első negyedévről.
2009. május 15. péntek 20:11 - HírExtra
A tavaly október óta 47,15 százalékban a Mol Nyrt. tulajdonában álló társaság bevétele éves szinten 21 százalékkal, 4,5 milliárd kunára csökkent. A visszaesést egyebek között az olajáresés okozta, ami az olajkészítmények haszonkulcsát is szűkítette. A kuna dollárral szembeni gyengülése és az adósságszolgálat növekedése 833 millió kunával terhelte meg a pénzügyi eredményt.

A cég nettó adósságállománya 7,9 milliárd kunára növekedett a 2008 első negyedévi 6,6 milliárd kunáról.

Az értékesíteni tervezett gázüzletág vesztesége 306 millió kuna. A Mol és a zágrábi kormány idén januárban állapodott meg az üzletág leválasztásáról. E szerint az INA okoli gáztározóját a horvát állami Plinacro gázvezeték-üzemeltető veszi meg, a gázkereskedelmi tevékenység értékesítésére vonatkozó szerződést pedig július 1-ig kell megkötni.

Az INA a 2007-ben elért 869 millió kuna adózott eredmény után tavaly 1,1 milliárd kunás adózás utáni veszteséget szenvedett el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását