2024. április 28. - Valéria

Botrányos! Műhiba miatt haldoklik a csecsemő

Hihetetlen, de igaz! Egy orvosi műszer izzóját fedezték fel az orvosok egy 3 napos újszülött röntgenfelvételeinek vizsgálatakor. Ha magától nem távozik az idegen test a piciból elkerülhetetlen az életveszélyes műtét.
2009. július 10. péntek 15:57 - HírExtra
Ilyen is csak hazánkban történhet meg! Egy háromnapos kislány gyomrában egy izzót fedeztek fel az orvosok a röntgenfelvételek elemzésekor. A baba születése után nehezen lélegzett, ezért rögtön az intenzívosztályra szállították kivizsgálásra. Nagy valószínűséggel vizsgálat közben az intubáláshoz használt laringoszkóp izzója esett bele az újszülött nyelőcsövébe, amit a baba rögtön lenyelt. Ha rövid időn belül nem távozik magától az idegen anyag az újszülött testéből elkerülhetetlen a műtét.
 
– Nem tudom mi van a picimmel, és hogyan történhetett mindez!- mondta el a rémült anyuka a Blikknek, aki még az intenzívosztályon fekszik, ugyanis kivették a méhét. Dr. Lengyel János a kiskunhalasi Semmelweis kórház igazgatója is jelen volt a baba születésénél.

– Jelenleg belső vizsgálat folyik arról, hogy mikor, milyen körülmények között és pontosan milyen műszer került a kislány testébe. – mondta a kórház igazgatója.
Forrás: Blikk/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

csucsu
2009. július 10. 21:43
Megjegyzés:
1: Kedves újságiró kollega: műhiba az, amit a bírósági itélet annak tart
2: Koraszülött gyermek, aki AMIATT van életveszélyben, hogy nem kellő időben és kellő érettséggel született, ezért is kellett használni a lagyngoscopot
3: sajnos sok ok miatt (nem igazán szerencsés részletezni, mint pl a sok adócsaló miatt is költségvetésből nem jut annyi az eü-re,amennyi kellene) iylen "jó" eszközökkel kell dolgozni
3: szerencsére (!!!) a kis izzó (3 mm) a nyelőcsőbe jutott, nem a légcsőbe!!!), igy a másik Kórház ( ez viszont elég baj) vette észre...és mint a legujabb híradások be is számoltak órla, pár a pelekában, kakival együtt megtalálták!

Tehát a kis ujszülött általános állapota IGY PLÁNE semmiylen összefüggésbe nincs ezzel a szerencsétlen esettel!!!!!!!!!
krisztina
2009. július 10. 17:20
sajnos arra nem figyelnek oda az orvosok mit csinálnak ,de arra igen ,hogy mennyit adunk a boritékba
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását