2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Aláírást gyűjt a Cigány Önkormányzat

Országos aláírásgyűjtő akciót indít az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) a cigányság élethelyzetét döntően befolyásoló és meghatározó három témakörben, egyben a roma integráció végrehajtására találkozót kezdeményez a miniszterelnökkel.
2009. július 13. hétfő 21:32 - HírExtra
Az aláírásokat azzal a céllal gyűjtik, hogy az Országgyűlés hagyja jóvá a helyi és megyei önkormányzatokban a hazai kisebbségek részére "a kedvezményes" mandátum megszerzésének lehetőségét. Az Országgyűlés törvényben tiltsa meg "a cigánybűnözés" és további, a kisebbségek kódolt kirekesztésére irányuló nyilvános beszédet és súlyosbítsa ezek büntetési tételét, illetve a 2010. évi költségvetéstől az EU és hazai források átcsoportosításával hozzon létre egy önálló roma integrációs fejlesztési alapot.

Ifj. Bogdán János tájékoztatása szerint az aláírásokat petíció formájában gyűjtik, és a szöveget, egyeztetés céljából hétfőn eljuttatták Jóri András adatvédelmi biztosnak. Hozzáfűzte: amennyiben az adatvédelmi biztos az aláírásgyűjtés ellen nem emel kifogást, azt egy héten belül megkezdik.

Az OCÖ szóvivője közölte az MTI-vel azt is: a petíció elindításával egy időben az Országos Cigány Önkormányzat a három témakörben roma és nem roma értelmiségiekből álló szakértői munkacsoport felállítását kezdeményezi. Hozzátette: az OCÖ elnöke, Kolompár Orbán "a valós roma integráció végrehajtása érdekében" találkozót kezdeményez Bajnai Gordon miniszterelnökkel, illetve a parlamenti pártok vezetőivel, mert, mint fogalmazott, "a jövő békés, sikeres, és eredményes társadalmának építésében közös a felelősségük".

A roma érdekképviseleti szervezet tavaly februárban indított aláírásgyűjtő akciót a magyar gárda és más félkatonai szervezetek betiltása érdekében, és alig három hét alatt mintegy 80 ezer aláírást gyűjtött a országban, amit Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnöknek és Szili Katalin házelnöknek adott át.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

ferooo1
2009. július 13. 22:47
MEG KELL SZÜNTETNI A CIGÁNYPOLITIKÁT KÖZPÉNZBŐL GAZDASÁGI VEZETŐK 3 ÁLTALÁNOSSAL RŐHEJES VOLNA HA NEM KERÜLNE MILLIÁRDOKBA A MAGYAROKNAK MINDENFELE VISSZAÉLÉS LOPÁS CSALÁS EGY FILLÉRT SE TOVÁBB
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását