2024. április 28. - Valéria

Kereszténydemokraták a "kannabisz-lap" ellen

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) a legfőbb ügyészhez fordul, mert Budapest több pontján, hosszabb ideje rendszeresen terjesztenek egy, a kannabisztermesztéshez segítséget nyújtó újságot.
2009. július 17. péntek 11:18 - HírExtra
Az IKSZ szerint jogilag mindenképpen aggályos egy olyan újság terjesztése, amely a marihuánatermesztéshez szükséges információkat, gyakorlati tanácsokat tartalmaz. Azt szeretnék elérni, hogy "jogilag is kimondják, ez az újság törvényellenes", s ilyen orgánumot ne lehessen terjeszteni Magyarországon ingyenesen, nyilvános helyeken - közölte Törcsik Péter, a szervezet drogprevenciós munkacsoportjának vezetője.

Hozzátette: miközben az újság információkat tartalmaz az illegális anyagok termesztéséről, felháborító cinizmussal határolódik el a szerkesztőség saját munkatársainak publicisztikáitól, a drogozáshoz segítséget nyújtó reklámanyagoktól.

Az ifjúsági kereszténydemokraták álláspontja az, hogy nem csak büntetőjogi, hanem morális felelősség is terheli a szerkesztőséget, és a kiadót, mivel a mai súlyos gazdasági és társadalmi krízisben, amikor a fiatalok elhagyják az országot, nem arra van szükségük, hogy ingyenes kábítószerfogyasztási tanácsokat adjanak nekik, hanem sokkal inkább stabil jövőképre - mondta.

Törcsik Péter kitért arra is, hogy az utóbbi pár hónapban kenderültetvényekkel kapcsolatos botrányok sorozata vált közismertté, s az elmúlt nyáron pedig több, túladagolás következtében történt haláleset keltett fokozott aggodalmat. Ilyen körülmények csak méginkább fokozzák az újság szerkesztőinek felelősségét - jegyezte meg.

Rétvári Bence a lapot, annak szerkesztőit, s azt a fővárosi kávézót, ahol találkoztak az újsággal, nem kívánta meg megnevezni, azt mondta, nem szeretne ingyenreklámot csinálni. Azt viszont elmondta, hogy a főváros több pontján, szórakozóhelyén is találkoztak már az ingyenesen terjesztett kiadvánnyal, amelyhez fiatalkorúak is könnyen hozzájuthatnak.

Az újságíróknak bemutatott lapban külön oldalon katalogizálták a különböző kábítószerfajtákat. Illusztrációval ellátott írást szerepeltettek arról, hogyan jut el a tápanyag a kenderbe, hogyan kell öntözni a növényt, s információt közöltek a Kendermag Egyesület egyik közismert aktivistájának boltjáról is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását