2024. április 27. - Zita

Ötmilliót költ zenészpalántákra a U2

Jobb zenei képzést akar hazájában a U2, a világhírű ír együttes ötmillió eurós támogatásával így új program indul, amely támogatja a fiatalok zenei oktatását.
2009. július 21. kedd 18:41 - HírExtra
A négyes tervéhez a The Ireland Funds nevű nemzetközi jótékonysági szervezet is csatlakozik, ők kétmillió euróval járulnak hozzá a programhoz, amely 2010-ben indul útjára, és öt éven át tart majd. Az adományozott milliókból a gyerekek megtanulhatnak valamilyen hangszeren játszani vagy énekképzésben részesülhetnek - jelentette be a világturnén lévő együttes hétfőn.

"Nagyon igazságtalan, hogy a zenélés lehetősége attól függ, a szülők megengedhetik-e maguknak, hogy hangszereket vásároljanak gyerekeiknek vagy különórákra járassák őket" - mondta az adományt kezelő non-profit szervezet, a Music Network vezetője, Deirdre McCrea.

"Az, hogy fiatalokként zenélhettünk, nagyon fontos volt számunkra, és szerencsések voltunk, amiért az iskolában tudtunk játszani" - hangsúlyozta Edge, a U2 egyik gitárosa. A zenész közleménye szerint a banda már régóta gondolkodott azon, hogy miként tudna segíteni az ír zenei oktatás helyzetén. Miután számos emberrel beszéltek, megtetszett nekik a program ötlete, és mögé álltak. A világhírű együttes napokkal a turné írországi állomása előtt jelentette be a milliós adományt.

A közös program jelentőségéről szólva a The Ireland Funds vezetője, Kingsley Aikens egy korábbi kutatást említve megjegyezte, hogy a középiskolás korú ír gyerekek alig egy százaléka részesült hangszeres vagy énekképzésben. Az Európai Unió többi országában 6 és 8 százalék között van ez az arány.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását