2024. április 29. - Péter

A rendőrség vizsgálja az Aquaworld kamerájának felvételeit

A rendőrség jelenleg is vizsgálja az Aquaworld élményfürdő szörfmedencéjét figyelő kamera felvételeit.
2009. július 24. péntek 15:52 - HírExtra
A rendőrség életvédelmi osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. Az élményfürdőben csütörtökön egy 9 éves kisfiú meghalt, miután beleesett a szörfmedence vízelvezető csatornájába.

Kelecsényi Ágnes, az Aquaworld marketing és értékesítési igazgatója az MTI-nek azt mondta: úgy tudják, a rendőrségi vizsgálat szombaton is tart majd. Hozzátette: az élményfürdő területén több helyen vannak térfigyelő kamerák, így a teljes belső, illetve külső teret meg tudják figyelni.

Kemény Gábor, a fürdőt építtető cég volt műszaki vezetője a Bors pénteki számában azt mondta: "borítékolható" volt egy nagyobb tragédia, mert nem fordítottak elég időt a fürdő biztonságossá tételére. Erre reagálva Kelecsényi Ágnes közölte: minden szakhatósági engedélyük megvolt a működéshez.

A műszaki vezető kitért arra is: többen szenvedtek már csonttöréses baleseteket a csúszdákon. Kelecsényi Ágnes ezzel kapcsolatban közölte: kisebb balesetek - elcsúszások, elesések - történtek, mint minden fürdőben, ezek egy része töréssel is járt, de "egy ilyen üzemnél ezek előfordulhatnak".

A rendőrségi helyszíni vizsgálatok csütörtökön megtörténtek, pénteken reggel 6 órakor kinyitottak, a szörfmedence zárva maradt, de továbbra is "sok vendég van" - hangsúlyozta Kelecsényi Ágnes.

Kelecsényi Ágnes csütörtök este, a tragédiát követően az MTI-nek azt mondta: a 9 éves gyermek a szüleivel volt a fürdő területén. A baleset a szörfmedence területén történt, a körülményeket belső vizsgálat fogja kideríteni. Arról az igazgató nem tudott felvilágosítást adni, hogy a vizsgálat meddig tarthat, hangsúlyozta ugyanakkor: mindenben a hatóságok rendelkezésére állnak.

Az Aquaworld a Megyeri híd pesti hídfője mellett épült, a komplexum 86 ezer négyzetméteren terül el. Két részből áll: az Aquaworld Budapest élményfürdőből, valamint egy szálloda csendes fürdőjéből. Az élményfürdőt 72 méter átmérőjű, 5 emelet magasságú óriási kupola fedi - olvasható a létesítmény honlapján.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását