2024. május 4. - Mónika, Flórián

MTV: vége a költözésnek

Átadta az eddigi bérbeadónak a fél évszázadon át használt Szabadság téri székház kulcsait a Magyar Televízió (MTV) ügyvezetője pénteken; ezzel jelképesen is lezárult a közmédium Óbudára költözése.
2009. július 31. péntek 12:42 - HírExtra
"Számunkra ez a ház az otthon volt, nem az egykori Tőzsdepalota, hanem a magyar televíziózás bölcsője" - mondta az eseményen Medveczky Balázs ügyvezető, aki maga is 1988 óta dolgozott a most átadott ingatlanban. Hozzátette: új gyártóbázisukon "minden a televíziózást, a nézőket szolgálja".

"Milyen apró kulcsa van egy ilyen nagy palotának" - jegyezte meg az átvételkor Michael Tippin, a nevét viselő kanadai beruházó cég elnöke, megemlítve: az ország legnagyobb és talán legszebb ilyen jellegű épületét vásárolták meg 2006-ban a magyar államtól. (Az anyagi gondokkal küszködő MTV egy évtizede értékesítette - majd visszabérelte - az ingatlant.)

Két és fél éve, 2007. március 2-án írták alá a Magyar Televízió és a Millenniumi Média (MM) Kft. képviselői azt a hosszú távú ingatlanbérleti szerződést, amely alapján az MTV a III. kerületi, Bojtár utcai ingatlankomplexumba költözik.

A dokumentumban a bérbeadó az ingatlan üzemeltetését is vállalta. Ezzel az MTV bő fél évszázad után elhagyhatja az egykori Tőzsdepalota televíziózásra alkalmatlan Szabadság téri épületét.

A megállapodás 22 plusz 18 évre szól; a Magyar Televízió az első szakasz letelte után dönthet arról, hogy folytatni kívánja-e a bérleti jogviszonyt az MM Kft.-vel. Az új ingatlan havi bérleti díja mintegy egymillió euró, de a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége nemrégiben a feltételek újratárgyalására szólította fel a közmédium menedzsmentjét.

A televízió munkatársai ez év februárjától folyamatosan, több szakaszban költöztek. Először a csak irodai informatikai szolgáltatást igénylő adminisztratív egységeket helyezték át, őket követték a műsoros egységek. A legnagyobb élőadás-arányú területek (azaz a híreket és hírháttereket szolgáltató műsorok, valamint a sportműsorok) csak a folyamat végén kerültek sorra

Az MTV múlt pénteken jelentette be, hogy utolsó szervezeti egysége is elköltözött az új gyártóbázisra az egykori Tőzsdepalotából, amelyben tulajdonosa, a kanadai Tippin Corporation üzletközpontot és luxuslakásokat alakít ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását