2024. május 3. - Tímea, Irma

A neonáci felvonulás is az MSZP hibája?

A Fidesz szerint Magyarországon eddig kizárólag szocialista kormányok idején volt látványos neonáci felvonulás; a Fidesz kormányzása alatt egyetlen ilyen rendezvényt sem lehetett megtartani, és a jövőben sem kerülhet erre sor.
2009. augusztus 11. kedd 18:51 - HírExtra
A Népszabadság hétfőn írt arról, hogy Rudolf Hess halálának évfordulója alkalmából az NS Front elnevezésű magyar nemzetiszocialista tömörülés augusztus 15-re a fővárosba szervez megemlékezést, amelyre külföldi résztvevőket is várnak.

Sólyom László hivatala ezzel összefüggésben kedden azt közölte az MTI-vel, hogy az államfőt felháborítja a Magyarországra tervezett neonáci rendezvény.

Az ügyben hétfőn Bajnai Gordon miniszterelnök is megszólalt, aki az MSZP-frakció tematikus ülése után azt mondta: Budapest és Magyarország nem lehet az újfasiszták paradicsoma, meg kell akadályozni a tervezett neonáci tüntetést.

Az MTI a rendőrségtől július közepén úgy értesült: valóban volt egy ilyen demonstrációs bejelentés, de annak megtartását a rendőrség megtiltotta, arra hivatkozva, hogy a közlekedés más útvonalon nem biztosítható. A bejelentő felülvizsgálati kérelmét a bíróság elutasította.

A Civilek a Szélsőjobb Ellen Mozgalom ugyancsak augusztus 15-re hirdetett demonstrációt a kirekesztés és az erőszak ellen Budapestre. A több mint ötven hazai és nemzetközi szervezetet tömörítő mozgalom No pasaran! - Nem törnek át! címmel rendezi meg a "békés akciónapot". (A "No pasaran!" a spanyol polgárháború híres antifasiszta jelszava.)
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

hederg
2009. augusztus 11. 19:09
Igen.
Orbán ugyanis nem szervez uralma alatt felforgatást.
Helyette szégyelnén magam azért,amit tett azokért a válogatás nélküli felforgatásokért aminek a célja csak bukjon meg a kormány.
Erkölcstelen zember.Nem tudja?Mindenki köztudott dolog.(Orbán után szabadon)a minta demokrata..
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását