2024. április 29. - Péter

Alföldi New Yorkban rendez

Alföldi szeretné tavalyi sikerét is felülmúlni az USA pulzáló nagyvárosában.
2009. augusztus 15. szombat 18:01 - HírExtra
Alföldi Róbert szerdán ismét 10 órás repülőútnak vágott neki, hiszen a New York-i Dicapo Operaházban megkezdődik Tobias Picker Emmeline című operájának próbái. A művész másodjára rendez New York legkülönlegesebb operaházában, mely Manhattan szívében, a Central Park melletti St. Jean Baptiste templom épületéhez tartozó falak között található.

Alföldi saját beavallása szerint némi rettegéssel néz a négyhetes próbaidőszak elébe, hiszen egy nagyon nehéz darabbal kell megbirkóznia. Tavalyi, New York Times által is méltatott rendezését szeretné felülmúlni, ami szintén hatalmas kihívás. Tavaly Robert Ward Arthur Miller világsikerű színművéből, A salemi boszorkányokból készült operáját óriási érdeklődés övezte Szegeden, majd el is nyerte a Legjobb Produkciónak járó díjat.

Az Emmeline New York-ban szeptemberben kerül bemutatásra, itthon pedig 2009. november 15-16-án láthatjuk majd a Szegedi Nemzeti Színházban, az Operaverseny és Fesztivál öt versenyprodukciójának egyikeként.

A szereplők kiválasztásakor a darab tenor-főszerepét illetően Alföldi választása Nyári Zoltánra esett az Operaverseny második fordulójában, ő – a darab egyetlen magyar szereplőjeként – jövő héten követi majd a rendezőt az Egyesült Államok legizgalmasabb városába.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását