2024. április 27. - Zita

Hamisítják a magyar mangalicahúst

Piaci feltételezések szerint "hamis" mangalicahúst szállítanak Magyarországról Japánba, ahol azt a piaci ár alatt értékesítik.
2009. szeptember 7. hétfő 21:43 - HírExtra
"A múlt hét legvégén nagy felháborodással értesültünk arról a mangalica termékeink fő exportpiacának számító Japánból, hogy japán nagykereskedők magyar mangalicahúst kínálnak a japán piacon, rendkívül alacsony áron" - mondta a vezérigazgató. A Pick elnök-vezérigazgatója szerint emiatt összedőlhet a kemény munkával kiépített mangalicapiac, ami a magyar mangalicának, a termelőknek és az ország imdidzsének is rendkívül rosszat tenne, nem beszélve a kézzel fogható gazdasági hátrányokról.

A Pick a magyar őshonos állatot, a mangalicát, mint kuriózumot vezette be a japán piacra. A piaci együttműködés nagy érdeklődés mellett, zökkenőmentesen fejlődött, ebből a kurrens termékből ebben az évben már nagyon jelentősnek számító, 20-30 tonna közötti mennyiséget tudott értékesíteni Japánban a Pick.

Csak bizonyítvány birtokában, egyértelműen beazonosítható módon jelölt terméket lehet mangalicának nevezni, a Pick azonnal informálódott, hogyan kerülhetett ilyen termék Japánba, mivel a Magyarországon működő Mangalica Szövetség a Picken kívül senkinek nem adott ki mangalicasertésre vonatkozó igazolást. Hamar egyértelművé vált: Japánba olyan termék derült ki Magyarországól, amelyre a szövetség nem adott ki igazolást. Feltételezések szerint az áru egy a kiskunfélegyházi cégtől származott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását