2024. április 30. - Katalin, Kitti

A Fidesz támogatja az átvilágítást

Fónagy János a Fidesz fővárosi elnökeként támogatja azt a fővárosi szocialista javaslatot, amely szerint hat évre visszamenőleg minden fővárosi cég és intézmény menedzsmenttel kapcsolatos munkaszerződéseit átvilágítanák.
2009. szeptember 13. vasárnap 15:55 - HírExtra
Fónagy János sajtótájékoztatóján a szocialista javaslatra úgy reagált: mint a Fidesz fővárosi elnöke támogatja a javaslatot. Hozzátette ugyanakkor, hogy "nem a végkielégítés a bűnös (...), hanem azok, akik a végkielégítést ilyen felháborító és meggyőződésem szerint jogellenes módon használják".

Burány Sándor és Steiner Pál sajtótájékoztatójára Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője is reagált. Az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az MSZP és az SZDSZ több milliárdot költött a fővárosban és állami cégeknél is horribilis összegű végkielégítésekre, "BKV-t csináltak az egész országból".

"Most, hogy a sajtó és az ellenzék lebuktatta őket, a szocialisták úgy tesznek, mintha éppen ők harcolnának a - saját maguk által kifizetett - végkielégítések ellen" - írta Szijjártó Péter, aki megjegyezte: "ennyire azért nem kellene hülyének nézni az embereket!"
Emlékeztetett rá: szombaton újabb milliárdos végkielégítési listára derült fény a BKV-nél, ami szerinte egyértelmű bizonyíték arra, hogy "a BKV a szocialisták kifizetőhelyévé vált".

Burány Sándor, az MSZP budapesti szervezetének elnöke és Steiner Pál, a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójának vezetője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt javasolta, hogy 2003-ig visszamenőleg minden fővárosi cég és intézmény menedzsmenttel kapcsolatos munka- és tanácsadói szerződéseit világítsák át.

A szocialista politikusok közölték, ehhez az ellenék bevonásával egy paritásos munkabizottság felállítását kezdeményezik a közgyűlés két nagy frakciója vezetőjének irányításával, az eredményeket 90 napon belül a Fővárosi Közgyűlés elé terjesztenék. A szocialisták szerint ki kell derülnie, hogy ki gazdálkodott pazarlóan, és ki tartotta be a jogszabályokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását