2024. április 28. - Valéria

A válság miatt már Európa a leggazdagabb

Az utóbbi másfél év gazdasági és pénzügyi válsága átrajzolta a világ "gazdagsági térképét"; most már nem Észak-Amerikában, hanem Európában élnek a leggazdagabb emberek.
2009. szeptember 17. csütörtök 10:48 - HírExtra
A világszerte felhalmozott személyes vagyonok nagysága tavaly 11,7 százalékkal 92,4 billió dollárra csökkent; 2001 óta első ízben rögzítettek visszaesést. A 2007 előtti szintet a vagyon mérete az elkövetkező 4 évben várhatóan nem fogja meghaladni. A legnagyobb, 21,8 százalékos vagyoncsökkenésre Észak-Amerikában került sor, amit részben az magyaráz, hogy ott a vagyonok tekintélyes hányadát kötvényekbe fektették.

A világon egyedül Latin-Amerikában gyarapodtak a személyes vagyonok, 3 százalékkal. Európában a felhalmozott vagyon nagysága 5,8 százalékkal 32,7 billió dollárra apadt.

A világon 17,8 százalékkal 9 millióra csökkent azon háztartások száma, amelyeknek tulajdonosa milliomos. Azokban a háztartásokban, ahol 5 millió dollárnál nagyobb vagyonnal rendelkező emberek élnek, a vagyon 21,5 százalékkal csökkent tavaly.

A vagyonok 2010-ben lassú növekedésbe kezdenek, de a válság előtti szintet várhatóan csak 2013-ben lehet majd elérni - mondta Peter Damisch, a BCG jelentésének egyik szerzője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását