2024. április 30. - Katalin, Kitti

Vevőre vár a Hunnia és az Európa mozi

Október végéig lehet ismét jelentkezni a Hunnia és az Európa mozik megvásárlására, az épületek hasznosítására vonatkozó korlátokat nem határozott meg a Budapest Film - írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság.
2009. október 1. csütörtök 07:38 - HírExtra
Megválik a budapesti artmozihálózat több tagjától is a Budapest Film Zrt., így a Bem mozi után a Hunnia és az Európa mozit is eladja.

A külső cégek által üzemeltetett három filmszínházra a nyár folyamán már pályázatot hirdettek, de csak a Bemre érkezett ajánlat.

A mozihálózat szűkítését Port Ferenc, a Budapest Film vezérigazgatója elsősorban az artmozik látogatottságának tavaly óta tartó drasztikus visszaesésével indokolta. Tavaly 30 százalékkal csökkent a fővárosi artmozik látogatottsága, és a folyamat 2009-ben is folytatódott, augusztusig további öt százalékkal esett vissza az eladott jegyek száma - mondta a lapnak a vezérigazgató, hozzátéve ugyanakkor, hogy azért európai viszonylatban is jó eredménynek számít az év első nyolc hónapjában értékesített 375 ezer mozijegy.
Azt, hogy miért éppen ezt a három mozit adja el a Budapest Film, Port Ferenc azzal magyarázta, hogy ezek részesedése az art szegmensben alacsony és programkínálatuk sem volt meghatározó ezen a piacon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását