2024. május 10. - Ármin, Pálma

Évi negyven millió veszélyes harapás

Évente legkevesebb 40 millió embert támadnak meg állatok Kínában, legalábbis erre lehet következtetni a veszettség elleni oltások felhasználásából - állapítja meg egy jelentés.
2009. október 5. hétfő 11:45 - HírExtra
Az egészségügyi minisztérium szerint a nagy szám a házi kedvenc kisállatok, kutyák és macskák látványosan növekvő számával hozható összefüggésbe.

2004 óta a világon India után Kínában regisztrálták a második legtöbb, évi 2400 veszettségi esetet, többségükben a déli és a keleti országrészben - állapítja meg a jelentés. A veszettséggel kezeltek 60,85 százaléka évek óta lényegében öt meghatározott tartományban él, miközben megfigyelhető az is, hogy a korábban szinte érintetlen területek szintén veszélyeztetettekké váltak.

A közép-kínai Honan (Henan) tartományban például 2000-ben mindössze egy esetről tudtak, míg 2007-ben a számuk 196-ra emelkedett.
Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becsült adatai szerint minden évben 55 ezren halnak meg veszettség következtében, 95 százalékuk ázsiai és afrikai országok lakosai.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását