2024. április 27. - Zita

Las Vegas Kazahsztánban

Las Vegas, az amerikai szerencsejáték-metropolisz hű mását akarja felépíteni Kazahsztánban Mark Advent amerikai ingatlanfejlesztő.
2009. október 13. kedd 13:36 - HírExtra
A várost a terv szerint az ország délkeleti részén, a sivatagban építik fel. Advent az AFP francia hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy a beruházás tíz év alatt fejeződik be és 17-20 milliárd euróba fog kerülni. Hozzátette: a világ egészéről szeretnének ezzel turistákat az országba csalogatni - Kínából, Oroszországból, Indiából, az Egyesült Arab Emirátusokból, Törökországból és Európából.

A főként szabadidős tevékenységekre specializálódott Oz-csoport még ebben az évben megkezdi a projekt kivitelezését egy repülőtér építésével. Ennek során a Fraporttal, a frankfurti repülőtérrel való közös munkát is terveznek. Az évente öt millió utas fogadására alkalmas repteret a tervek szerint 2011-ben adják át.

A kazahsztáni Las Vegas-másolatban többek között 25 játékkaszinó, 42 ezer hotelszoba és több ezer étterem is helyet kap majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását