2024. április 30. - Katalin, Kitti

Tarlós: nem álmodom, hanem tervezem a jövőt

Tarlós Istvánt, a Fidesz főpolgármester jelöltjét kérdeztük új programjáról, a szigorodó közbiztonságról, az új városüzemeltetési elképzeléséről, és a szocialista politikusok lelkületéről.
2009. november 5. csütörtök 12:32 - Pénzes Dávid

Nevesítsünk.

Steiner Pál, az MSZP budapesti frakcióvezetője tette meg az előbbit egy sajtótájékoztatón. De nem ez az egyetlen eset, sajnos számos jel utal erre a lelkületre. A Burány Sándor vezette budapesti szocialistákkal nincs értelme tárgyalni, ilyen emberekre nem lehet vizsgálóbizottságokat bízni.

Van a szocialistáknak egy olyan vonulata Budapesten, amelyikkel együtt lehetne dolgozni. Hadd ne mondjak neveket, de vannak közöttük is olyan politikusok, akik nem csak a politikai haszonszerzés miatt dolgoznak egyfajta „mindet szabad és semmi sem drága” alapon. Ők amellett, hogy komolyan veszik a dolgukat, emberi vonások is felfedezhetők bennük. A Burány Sándor vezette vonulattal nekem nincs tárgyalni valóm. Elég beleolvasni a feltehetően általuk rendelt, álnok írásokba.



Mi lehetett a mögött, hogy Burány Sándor bedobta a köztudatba a Fidesz – SZDSZ budapesti koalíciót?

Nem tudom ilyen gondolkodású emberek helyébe képzelni magam. Engem ezeknek az embereknek a módszerei és az a fajta lelkület, amit én gátlástalanságnak tudok csak nevezni, már-már a Rákosi-időszakra emlékeztet.

Mi a garancia arra, hogy a Fidesz nem folytatná a lopást, ha lehetősége lesz rá, hiszen minden szentnek maga felé hajlik a keze?

Erre mondhatnám azt, hogy egyelőre Orbán Viktor és az én szavam. Persze előre ilyesmire nem adható garancia. Húsz éve dolgozom a várospolitikában, ez a múlt is adhat erre garanciát. Mindenesetre az már bizonyos, hogy az MSZP és az SZDSZ ezt csinálta, ahol most tartunk. Aki ezek után őket választja, annak lelkiismerete rajta.

Képes ön szerint még egy évet működni a főváros most, hogy papíron borult a koalíció?


Mikor megtörtént a szakítás, tárgyaltam Demszky Gáborral. Nem titok, hogy elmondtam neki: nem fogunk asszisztálni ahhoz, ha a szocialisták bosszúból összedöntenék a költségvetést, mert akkor veszélybe kerülne a fővárosi intézmények működése. Ez nekünk nem érdekünk, nem vagyunk felelőtlen ellenzék. Ebből az egyszerű mondatból valóságos meséket szerkesztenek a szocialisták, legalább hetente kétszer.

Ön milyen Budapestet álmodik meg?

Én nem álmodni szoktam. Szervezni és tervezni szeretek. A városvezetésben az álmodozás Demszky Gábor és a szocialisták reszortja. Egy működő, üzemelő, biztonságos, és rendszerelven alapuló várost képzelek el, ahol a jövőt nem álmodjuk, hanem egy egységes városrendezés alapján tervezzük.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását