2024. április 30. - Katalin, Kitti

Tarlós: nem álmodom, hanem tervezem a jövőt

Tarlós Istvánt, a Fidesz főpolgármester jelöltjét kérdeztük új programjáról, a szigorodó közbiztonságról, az új városüzemeltetési elképzeléséről, és a szocialista politikusok lelkületéről.
2009. november 5. csütörtök 12:32 - Pénzes Dávid

A parkolás is beletartozna a cég hatáskörébe?

Természetesen igen. Ami most van, az lehetetlen állapot. Van például olyan belső kerület, amelyik éves szinten húszmillió forintot kap a parkolási cégtől. Ahány parkolási társulás annyi rendszer: civilek gyakorolnak hatósági hatásköröket a civilek fölött. Ez megengedhetetlen.

Nemrégen jártam a varsói és a helsinki főpolgármesternél. Ott megtapasztalhattam hogy ilyen, ami Budapesten a parkolás körül van, sehol sincsen. Ez itt anarchia. Sok ember fogékony a liberalizmusra, ez egyáltalán nem baj, csak tisztában kellene lenni azzal, hogy az anarchia nem liberalizmus, a sokszínűség nem káosz. Ezeket a fogalmakat a jelenlegi városvezetés vészesen keveri. Ezért van az, hogy retorikában ígéretes üzeneteket küldenek a polgárok felé, a gyakorlatban azonban nem érzékelik a városlakók ezek megvalósulását.



Az önök közbiztonságot megreformáló programja tartalmazza egy új közterületfelügyelet létrehozását illetve az azonnal érvényesíthető és nagy összegű bírságok kiszabását. Ki szabná ki?

Akár a rendőr, akár az erős kontroll alatt működő, jogosítványaiban megerősített közterületfelügyelő, rögtön a helyszínen. A bírságok jóval nagyobb összegűek lennének mint ma és a fellebbezésnek nem lesz halasztó hatálya.

Ezen kívül szeretnénk elérni, hogy a nem budapesti és visszaeső bűnözők - akik gyakorlatilag csak bűnözni járnak a fővárosba - időlegesen ki legyenek tiltva innen.

Ezért sokan támadják is önt.

Nem mondanám, hogy sokan, inkább csak egy meghatározott kör, ahonnan éppen ilyen reakcióra számítottunk. De nem hinném, hogy a túlnyomó többség akaratával ellentétes az elképzelésünk. Megvagyunk azok nélkül, akik bűnözni, zavart kelteni járnak Budapestre.

Ahhoz, hogy a városüzemeltetés struktúráját át tudják szervezni logikusnak tűnik, hogy leltárt és akár elszámoltatást is végezzenek. Ám az átvilágítást most a szocialisták is bedobták.

Nemcsak azért tartom szánalmasnak a szocialisták hirtelen jött átvilágító programját, mert még az óvodás is tudja, hogy saját magukat világítanák át - ami lehetetlen helyzet - hanem azért is, mert ez nem hatékony. Ami bűncselekmény gyanús, és sorozatban fordul elő, azt rá kell bízni az ügyészségre és a rendőrségre.

A jelenlegi városvezetésben olyan emberek ülnek, akik már fél évvel a választások előtt a saját mulasztásaikat megpróbálják nekünk címezni. Ha nem készítünk világos, átlátható leltárt az ügyekről és a forintokról, akkor - ahogy én ismerem őket - talán megpróbálnak majd ránk mutogatni abban is, ami az ő embereik loptak el. Rettentő fontos dolog tehát a leltárkészítés. Főleg, mert sajnos pontosan tudom, kikkel állunk szemben.

Kikkel?


Olyan lelkületű emberekkel, akik például gond nélkül megtették, hogy édesanyám temetésének az órájára hívtak össze egy frakcióvezetői egyeztetést, majd ország-világnak elmondták, hogy én bojkottáltam az egyeztetést…Olyanokkal, akik évekig akadályozták a vizsgálatokat, majd amikor kitör a botrány, ők akarnak azok élére állni.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását