2024. április 29. - Péter

Ezrek karácsonyát szépíti meg a Vöröskereszt

Várhatóan 5-7 ezer rászoruló családnak biztosíthat karácsonyi segélycsomagot a Magyar Vöröskereszt a Művészetek Palotájában tartandó keddi jótékonysági koncert bevételéből és a tárgyi adományokból - közölte Almacht Ottó, a karitatív szervezet elnöki tanácsadója kedden sajtótájékoztatón.
2009. november 24. kedd 18:00 - HírExtra
Elmondta: a koncertre elkelt mind az 1500 jegy. A háromfajta - 100 ezer forintos arany fokozatú, 50 ezer forintos ezüst fokozatú, valamint 25 ezer forintos bronz fokozatú - támogatói jegyből összesen 10-12 millió forint bevétel gyűlt össze, ezen kívül 30-45 millió forint értékben tárgyi adományok is érkeztek a vöröskereszthez.

Mint közölte, az adományok révén akár 7 ezer rászoruló családot is tudnak majd támogatni nagyrészt tartós élelmiszereket tartalmazó karácsonyi csomagokkal.
"Bár való igaz, hogy a válság miatt egyre nehezebb szponzorokat keríteni, az elmúlt három hónapban mégis sikerült megmozdítanunk az embereket, olyannyira, hogy akár még több jegyet is el tudtunk volna adni, ha a befogadóképesség nem szab határt" - jegyezte meg Almacht Ottó. Hozzátette: az adományok legnagyobb részét cégek ajánlották fel.

A több mint kétórás koncerten fellép többek között Illényi Katica hegedűművész, Pintér Tibor operett- és musicalszínész, Varnus Xavér orgonaművész és a Rajkó Zenekar.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását