2024. május 6. - Ivett, Frida

Két hét múlva jön az új menetrend

A jövő évi vasúti menetrend 2009. december 13-án lép hatályba és 2010. december 12-éig érvényes.
2009. november 30. hétfő 14:18 - HírExtra
Az új menetrend egyes szakaszokon jobb kínálatot ad az eddiginél, ugyanakkor 29,5 vonalszakaszon szünetel a személyforgalom - hangsúlyozta Balogh-Fazekas Anita, a MÁV-START Zrt. szóvivője hétfőn. A szóvivő kiemelte: Baja és Szekszárd térségében naponta közlekedik majd a Gemenc InterCity, amely eddig csak hétvégenként járt. Új szolgáltatásként bevezetik az InterRégió vonatokat, amelyek összeköttetést biztosítanak az InterCity vonatokhoz. A Balaton déli partján 2 óránként járó vonatokkal, úgynevezett ütemes menetrendet vezetnek be egész évre, ezt az üdülőszezonban további gyorsjáratok egészítik ki.

Megerősítik a budapesti elővárosi vasúti forgalmat, például munkanapokon egész évben fél óránként közlekednek az elővárosi vonatok Budapest és Martonvásár, Budapest és Vác, valamint Budapest és Monor között.

Pécs és Budapest között Tubes néven új InterCity járatot állítanak forgalomban a meglévők mellé, így ezen a szakaszon továbbra is 2 órás ütemes menetrend szerint járnak majd az InterCity vonatok.

A Nyugat-Dunántúlon bővítik az ütemes menetrend szerint közlekedő vonatok számát, például két óránként járnak majd a vonatok Budapest-Veszprém-Zalaegerszeg, Budapest-Szombathely között, és csúcsidőben sűrítik a Budapest-Hegyeshalom közötti járatokat.

A nemzetközi forgalomban a Budapest-Bécs-München a railjet-vonatok kétóránként indulnak, és az eddigi három vonatpár helyett hét közlekedik majd. A Budapest-Zürich vonalon hálókocsikkal egészítik ki a járatokat, a Romániába közlekedő járatoknál pedig az új üzletpolitikai kedvezmények hatására csökkenhetnek a vasúti jegyárak.

Balogh Fazekas Anita hangsúlyozta, hogy a MÁV-START honlapján, az Elvira menetrendi keresőben már most követhető a járatok közlekedése.

A Volán a jövő héten hozza nyilvánosságra a 2010. évi menetrendi változásokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását