2024. május 2. - Zsigmond

Madárbarát Advent

A Magyarországon telelő madarakkal illetve táplálkozási szokásaikkal ismerkedhetnek meg, eleségből díszeket készíthetnek, papírmadarat hajtogathatnak mindazok, akik ellátogatnak a téli madár oázisba a fővárosi Gödör Klub körüli parkban.
2009. december 2. szerda 19:42 - HírExtra
A Madárbarát Advent nevű háromnapos programot a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) első alkalommal hívta életre azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet arra: a városban élő és telelő madarak etetése és itatása elengedhetetlen feltétele az állatok életben maradásának.

A szervezők szerdától péntekig minden nap 10 és 18 óra között várják a madárbarátokat játékos beszélgetésekkel, ismeretterjesztő kiadványokkal és programokkal. A közeli fákat madáreleségből készült díszekkel szépíthetik az arra járók: aki kedveli a madarakat, piros masnival átkötött "cinege golyót" helyezhet el az egyik fán. A díszítő eleség mellett egy mindenki által látható táblán a jókívánságokat is gyűjtik, a rendezvény zárásakor pedig a kívánságokat küldők között a szervezők madáretetőt, madáritatót és eleséget sorsolnak ki.

Az érdeklődők megismerkedhetnek az MME más, madarakhoz köthető programjaival is, például a madárbarát óvoda, iskola, munkahely, a madárbarát panel és kert programmal, amelyek mind a madártani ismeretek és a hétköznapokban is elérhető tevékenységek bemutatását és népszerűsítését tűzték ki célul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását