2024. április 29. - Péter

További adatokat kérnek Molnár Oszkár feljelentése ügyében

További adatokat, információkat kér a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség Molnár Oszkár - edelényi polgármester, fideszes országgyűlési képviselő - feljelentése kapcsán; a feljelentés kiegészítését január 28-ig várják - mondta az MTI-nek Martossy György főügyészségi csoportvezető ügyész, sajtószóvivő csütörtökön.
2010. január 14. csütörtök 16:38 - HírExtra
A szóvivő közölte: a megyei főügyészség szerdán döntött arról, hogy feljelentés kiegészítést rendelnek el az ügyben. A rendőrséget, azaz ebben az esetben a Borsod megyei rendőr-főkapitányságot bízták meg ennek lefolytatásával.

Kitért arra is, hogy ezen vizsgálat részeként a feljelentőtől várnak további adatokat és ha lehetséges dokumentumokat, erre 15 nap áll rendelkezésre.

Mint mondta, az ügy tényállása szerint a büntető törvénykönyv 173/A szakaszához tartozik a feljelentés, azaz "beavatkozás emberi génállományba bűntette".

Molnár Oszkár a feljelentésben több bűncselekmény gyanúját is megfogalmazta, a magzatkárosítással kapcsolatos esetek mellett kiskorúak megrontására, valamint vérfertőzésre utaló adatokat is közölt.

Martossy György az MTI-nek korábban azt mondta: a képviselő feljelentésében orvosok, védőnők, önkormányzati dolgozók kijelentéseire hivatkozik, nevesítve ugyanakkor senki nincs.

Molnár Oszkárnak az elmúlt időszakban több nyilatkozata látott napvilágot, ezek - egyebek mellett - cigányok által többségben lakott településeken élő, születendő gyermeküknek szándékosan ártó terhes asszonyokról, a melegekről, és a "globális zsidó nagytőke terjeszkedéséről" szóltak.

A Fidesz országos választmánya az elmúlt év végén úgy döntött, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megye 8-as választókerületében, Edelényben mást indít, a párt képviselőjelöltje Daher Pierre kórházigazgató lesz. Molnár Oszkár korábban kijelentette: ebben az esetben független jelöltként indul az országgyűlési választáson.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását