2024. április 30. - Katalin, Kitti

A vizsgáló állomások üdvözlik az eredetvizsgálat új rendjét

A Gépjármű Vizsgálóállomások Országos Egyesülete (GVOE) szerint mind a vizsgáló állomásoknak, mind az ügyfeleknek kedvezőbb a január elsején bevezetett gépjármű eredetiségvizsgálat új rendje.
2010. január 20. szerda 17:44 - HírExtra
A GVOE szerdai közleményében kifejtette: az új rendelet révén az elszámolás egyszerűbb és átláthatóbb lett a tevékenységet végzők részére, míg az állampolgároknak is könnyebbé vált az ügyintézés. A GVOE véleménye szerint az új rendelet eredményeként nem szűnnek meg vizsgálóállomások, illetve munkahelyek, sőt helyzetük stabilizálódhat is azzal, hogy tanúsító szervezetként közvetlenül közreműködnek a gépjárművekkel kapcsolatos hatósági eljárásokban.

Az egyesület szerint a január eleje óta eltelt időszakban a vizsgáló állomások azt tapasztalták, hogy az ügyfelek a változtatásokat megelégedettséggel fogadták. Megszűnt az évenkénti környezetvédelmi mérés, illetve arra is van lehetőség, hogy az adás-vételi eredetiségvizsgálat alkalmával az általános műszaki felülvizsgálatot is elvégeztessék ezeken a vizsgáló állomásokon. Az egyesület úgy vélte, ez mind a vevőnek, mind az eladónak megnyugtató helyzetet eredményez.

Az így kialakított rendszer második lépésben megteremtheti a feltételeit annak is, hogy az autótulajdonosok számára az okmánykezelést is el tudják végezni a vizsgáló állomások, azaz ténylegesen megvalósul az egy ablakos ügyintézés - tették hozzá.

Az eredetiségvizsgálat új rendjének vitájában rendkívül megosztottak a szereplők, korábban az új szabályozás ellen tiltakoztak a rendelet előtt gépjármű eredetiségvizsgálattal foglalkozó szervezetek és a Magyar Autóklub is.

Az 5 korábbi technológiatulajdonos hétfőn jelentette be: demonstrációt terveznek péntekre, mert álláspontjuk szerint a kormány jogszerűtlenül bontotta fel 2011. január végéig szóló szerződésüket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását