2024. május 8. - Mihály

FIDESZ: a kormány 70 évre emelné a nyugdíjkorhatárt

A Fidesz a Nyugdíj és Időskor Kerekasztal korábbi jelentése alapján úgy értékeli, hogy az MSZP-kormány 70 évre akarja emelni a nyugdíjkorhatárt.
2010. január 21. csütörtök 14:50 - HírExtra
A Gyurcsány Ferenc által létrehozott Nyugdíj és Időskor Kerekasztal jelentése szerint az MSZP-kormány 70 évre akarja emelni a nyugdíjkorhatárt - mondta Iván László, a Fidesz országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki párt nyugdíjas tagozatának elnöke hozzátette: a kerekasztal jelentésében szerepel még, hogy az életkor emelése mellett, teljesen privatizált, egyéni számlás nyugdíjrendszert akarnak bevezetni.

Ezek a mondatok ismerősek lehetnek, mert - mutatott rá - az MSZP ezzel vádolja a Fideszt, és a párt nyugdíjpolitikáját. Az MSZP azért illette "képtelen hazugságokkal a Fideszt", hogy elterelje a figyelmet éppen a saját elképzeléseiről - jelentette ki Iván László.

Kiemelte: ha folytatódik a Gyurcsány-korszak, az a nyugdíjasok felé a 70 éves nyugdíjkorhatárral, valamint a nyugdíjak privatizálásával jár.

A sajtótájékoztatón kiosztották a sajtó képviselőinek a kerekasztal 2007 márciusa és 2009 novembere között végzett tevékenységéről szóló jelentést, melyben egyebek közt az áll: "az öregségi nyugdíj korhatára 2009-ben egységesen 62 év lesz, ami 2020-ra 65, 2050-re 68, 2100-ra 70 évre emelkedik".

A jelentésben az is olvasható, hogy "a kívánatos célállapot szerint az állami nyugdíjrendszer hosszú átmenetet követően kizárólag egy alacsony összegű, általános adóbevételekből finanszírozott, 70 éves kortól fizetendő alapnyugdíjból áll".
Iván László közölte: a Fidesz megőrzi a nyugdíjak reálértékét, és a párt nem kívánja bevezetni a svéd modellt.

Megemlítette azt is: a nyolc év alatti MSZP-s kormányzás eredményeként 500 milliárd forintos hiány van a társadalombiztosítási nyugdíjkasszában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását