2024. április 30. - Katalin, Kitti

Műemlékek: nőtt az érdeklődés

A gazdasági nehézségek ellenére az elmúlt évben nőtt az érdeklődés az épített és kulturális értékek iránt.
2010. január 22. péntek 18:56 - HírExtra
Az intézményben tartott értékelőjében Varga Kálmán kiemelte: a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága üzemeltetésében lévő, különleges értékekkel bíró műemlékeket és rendezvényeiket 2009-ben százezrek keresték fel.

A látogatók és a szakemberek egyaránt figyelemmel kísérik az uniós támogatással megvalósuló beruházásokat, amelyek nyomán megújul a fertődi Esterházy-kastély, az edelényi L,Huillier-Coburg-kastély és természeti környezete, a majki Kamalduli remeteség kastélya, a siroki sziklavárnál pedig turisztikai központ jöhet létre. Az összességében mintegy 8 milliárd forintos fejlesztések eredményeit már 2010-ben tapasztalhatják a látogatók - szerepel az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben.

A Műemlékek Nemzeti Gondnoksága 2010-ben is meghirdeti a műemléki világnap turisztikai rendezvényt a "Rejtett kincseink" mottóval. Az április 17-18-án zajló országos eseményen a látogatók 110 Ft-os jelképes belépődíjjal vagy díjmentesen tekinthetik meg az akcióhoz csatlakozó műemlékeket, templomokat, várakat, kastélyokat.

Az idén kiemelten szeretnék felhívni a figyelmet az Árpád-kori templomokra és az évszázados borospincékre. Újdonságként bevonják a műemlékfürdőket, amelyek épületeit vezetett túrákon járhatják be az érdeklődők.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását